Ελλάδα Θέματα Παιδείας Κορωνοϊός

Συνύπαρξη με την πανδημία και στα σχολεία

 

Με χαλαρή διάθεση αντιμετωπίζει και τους κινδύνους από την πανδημία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως οι εκπαιδευτικές μονάδες «θα ανοίξουν με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, η υπουργός Παιδείας είπε ότι ακόμα -σημειωτέον μόλις δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν τα σχολεία- «δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις».

«Συζητάμε με τους ειδικούς, αλλά γενικώς η τάση είναι να ανοίξουν με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, με τον κ. Πλεύρη, με τις ομάδες των ειδικών, με τους γιατρούς, με τον ΕΟΔΥ» αλλά και ότι «γενικότερα είμαστε σε μια φάση συνύπαρξης με την πανδημία».

Όταν ρωτήθηκε αν θα ισχύσουν φέτος τα πρωτόκολλα με μάσκες και δωρεάν self tests, η Νίκη Κεραμέως ισχυρίστηκε ότι «έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου γιατί αυτό δεν αποδίδει πλέον», καθώς «έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού». Ωστόσο, «τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιήσουμε τα πρωτόκολλα, πάντα σε συνεργασία με τους ειδικούς».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να ανιχνευθεί κρούσμα μέσα σε σχολικό τμήμα, η υπουργός Παιδείας παρέπεμψε στο ισχύον πρωτόκολλο: «Αν κάποιος νοσήσει υπάρχει απομόνωση για πέντε ημέρες και εν συνεχεία μπορεί κανείς να βγει από το σπίτι με μάσκα. Αυτό ισχύει αυτή τη στιγμή. Αυτό θα ισχύσει ούτως η άλλως, αν οι ειδικοί δεν μας πουν κάτι διαφορετικό. Εάν νοσήσει κάποιος, φυσικά και θα μείνει σπίτι του. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο σχετικά με τα μέτρα».

Κατά τα λοιπά, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου «με την καλύτερη δυνατή κατάσταση σε προσωπικό τα τελευταία χρόνια», επαναλαμβάνοντας ότι οι νέοι 8.500 χιλιάδες διορισμοί εκπαιδευτικών που ανεβάσουν τον αριθμό των διορισμένων επί θητείας της στις 25.000.

Και όταν ρωτήθηκε για το τι θα συμβεί αν προκύψουν κενά, είπε ότι «εκτός από τις προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, έγιναν προχθές και 32.000 προσλήψεις αναπληρωτών. Έχουμε την καλύτερη δυνατή στελέχωση».

efsyn

banner-article

Ροη ειδήσεων