Κοινωνία Τοπικά

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Καταγγέλλουμε το όργιο τρομοκρατίας και τις συλλήψεις συνδικαλιστών στη “Μαλαματίνα”

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καταγγέλλει το όργιο καταστολής  και τρομοκρατίας απέναντι στο δίκαιο αγώνα των απεργών στην Μαλαματίνα με αποκορύφωμα  τις χθεσινές συλλήψεις συνδικαλιστών.

Οι συλλήψεις έγιναν με εντολές της κυβέρνησης που τις υλοποιεί η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης. Οι συλλήψεις έγιναν γιατί οι εργαζόμενοι απαιτούν με τον πολυήμερο αγώνα τους να γυρίσουν πίσω οι 15 απολυμένοι και να δοθούν αυξήσεις στους εργάτες μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ.

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά απέναντι στις κινητοποιήσεις  εργαζομένων που έχουν αποφασιστεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες στέλνει τις δυνάμεις καταστολής και συλλαμβάνει συνδικαλιστές. Βάζοντας σε εφαρμογή όλους τους απεργοκτόνους  νόμους που ψήφισαν αυτοί και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δεν μας εκπλήσσουν. Οι εργαζόμενοι στην περιοχή έχουν ανάλογη πείρα. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζεται και ο πολύχρονος αγώνας των εργαζομένων στο Βαρβαρέσο που διεκδικούν το αυτονόητο, με συλλήψεις, καταστολή, και δικαστήρια. Δεν θα τους περάσει, θα μας βρουν μπροστά τους.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των απεργών στη Μαλαματίνα. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα το όργιο καταστολής και οι συλλήψεις. Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

banner-article

Ροη ειδήσεων