Κοινωνία

Καπραβέλος: Τριπλάσιοι οι θάνατοι από κορωνοϊό σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο

Ο Ιούλιος έκλεισε με τον απαράδεκτο αριθμό των 1100 θανάτων ενώ πριν από ένα χρόνο τον ίδιο μήνα ήταν 350 οι θάνατοι, επισημαίνει ο Νίκος Καπραβέλος και προειδοποιεί ότι ο τρόπος που ανακοινώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα συμβάλλει στον εφησυχασμό και την υποτίμηση των μέτρων προφύλαξης. Σύμφωνα με τον διευθυντή ΕΣΥ της Β μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου, ο ιός παρακάμπτει τόσο την φυσική όσο και την τεχνητή ανοσία.

«Δεν έχουμε ξεμπερδέψει και μεγαλύτερη απειλή από τις μεταλλάξεις είναι η υποτίμηση στον κίνδυνο. Εάν συνεχίσουμε έτσι και ξεκινήσουν τα σχολεία,  εάν αγριέψει ο καιρός και δεν ληφθούν μέτρα προφύλαξης για απομονώσεις και ανιχνεύσεις, θα έχουμε 7ο κύμα που θα μας καταστρέψει όσο τα προηγούμενα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν είμαστε αντίθετοι με τις διακοπές αλλά με την ακραία χαλάρωση των μέτρων τη στιγμή που η πανδημία είναι εδώ και σκοτώνει ανθρώπους, πρόσθεσε ο καθηγητής και χαρακτήρισε απαράδεκτη την στρογγυλοποίηση, «ειδικά από στόματα υγειονομικών» όσον αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους.

«Την πληρώνουν οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι αλλά ποιος είπε ότι αυτοί είναι ξεγραμμένοι», είπε ο Νίκος Καπραβέλος καλώντας τους πολίτες σε υπευθυνότητα και την πολιτεία σε παρεμβάσεις, εφ’ όσον δεν υπάρχει συμμόρφωση.

Τα εμβόλια, δυστυχώς έχουν ημερομηνία λήξης και οι επαναμολύνσεις συνιστούν απειλή, αφού οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις δεν έχουν φανεί, ανέφερε επίσης ο ο Νίκος Καπραβέλος υπενθυμίζοντας ότι οι άνω των 75 πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν τέταρτη δόση.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας