Αγροτικά

Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»: Στα “σαγόνια” των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου

Στα “σαγόνια” των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου.
Με τις πλάτες της Κυβέρνησης βιομήχανοι κονσερβοποιοί δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα καμία τιμή. Σύμφωνα με τις δηλώσεις, τις διάφορες προφάσεις και την τακτική του “άνοιξε κλείσε” στις παραλαβές των προϊόντων ,προσπαθούν εκμεταλλευόμενοι τη χρονική περίοδο και το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε οι αγρότες παραγωγοί να μας πάρουν τσάμπα την φετινή παραγωγή.

Οι αόριστες δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών και του υφυπουργού οικονομικών κ Βεζυροπουλου δεν δίνουν λύση στο εκρηκτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Ούτε φυσικά τρέφουμε αυταπάτες από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος ,ενώ είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τα έργα και της ημέρες τους ως κυβερνήσεις που έχοντας υλοποιήσει τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ οδήγησαν στην εγκατάλειψη δυναμικές καλλιέργειες και στο ξεκλήρισμα χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες.

Δεν περιμέναμε βέβαια και καμιά σοβαρή τοποθέτηση από την πλευρά της ΕΘΕΑΣ η οποία κατηγορεί την ΕΚΕ για έλλειψη ευθύνης και περιφρόνηση στους αγρότες.

Μα καλά τι περίμενε οι ΕΘΕΑΣ από τους βιομηχάνους να δείξουν συμπόνια και κατανόηση; Άλλωστε και η ίδια από συνεταιρισμούς ΑΕ ΑΕΒΕ απαρτίζεται, αγκαλιά με τους βιομηχάνους αποφασίζει στην Διεπαγγελματική τι και πόσο θα παραχθεί. Και φυσικά έχει και τις ομάδες παραγωγών υπηρέτες για να συγκεντρώνουν για λογαριασμό τους την πρώτη ύλη και κάποιους αγροτικούς συλλόγους για να κρατάν τους κραδασμούς από τις αντιδράσεις των αγροτών.

Κατέχει καλά το “αντικείμενο”, ας σταματήσει λοιπόν το δούλεμα.
Ξεκαθαρίζουμε ότι οι αγρότες είμαστε σκληρά αγωνιζόμενοι άνθρωποι και παλεύουμε για την επιβίωση μας ,που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε εισόδημα. Έχουμε παιδιά, φροντίζουμε γέρους εκτός από τον εαυτό μας και ταυτόχρονα χρειαζόμαστε εισόδημα για να ξανά καλλιεργήσουμε να ξανά παράγουμε. Την ευθύνη για την όποια απώλεια εισοδήματος την φέρει αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση και πρέπει να την αναλάβει.

Παίρνοντας υπόψη τις δυσκολίες της εποχής αλλά και την αναγκαιότητα που υπάρχει καλούμε τους συναδέλφους αγρότες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί έχουμε την πείρα πως μόνο με τους μαζικούς και επίμονους αγώνες και τη συμπαράσταση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της νεολαίας των γυναικών μπορούμε δώσουμε λύσεις στο πρόβλημα και να αποσπάσουμε κάποιες κατακτήσεις

Διεκδικούμε:
• Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για την απορρόφηση των προϊόντων
• Κατώτατη εγγυημένη τιμή πάνω του κόστους παραγωγής που να αφήνει ένα εισόδημα για να ζήσουμε και να ξανα καλλιεργήσουμε
• Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλα τα φυσικά φαινόμενα. Άμεσα να συμπεριληφθούν οι άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις.
• Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, μείωση του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
• Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι φτωχού αγρότη

Η Διοίκηση

banner-article

Ροη ειδήσεων