Κόσμος

Ναυαγός 16 ώρες στον Ατλαντικό σώθηκε από… θαύμα! / Μια απίστευτη ιστορία στη μέση του ωκεανού | video

Χρίστος Καλουντζόγλου

Ο 62χρονος Γάλλος είχε αποπλεύσει με το 40 ποδών σκάφος Jeanne SOLO Sailor από τη Λισαβόνα το βράδυ της Κυριακής και ανοίχτηκε στον ωκεανό. Στις 20.23 το βράδυ της Κυριακής κι ενώ έπλεε 14 μίλια από τα νησιά Σισάργας, ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της Γαλικίας, ο 62χρονος έστειλε σήμερα κινδύνου, όπως έγινε γνωστό από την ισπανική ακτοφυλακή. Αμέσως ένα σωστικά σκάφος με πέντε αυτοδύτες απέπλευσε για να τον εντοπίσει, ενώ έρευνες έκαναν και τρία ελικόπτερα. Ο κυματισμός ήταν μεγάλος κι ύστερα από λίγη ώρα έπεσε το σκοτάδι, με συνέπεια οι έρευνες να μην έχουν αποτελέσματα.

Το Jeanne SOLO Sailor αναποδογύρισε στον ωκεανό και ο 62χρονος Γάλλος έμεινε μέσα στο σκάφος, σε έναν χώρο που είχε αέρα. Ήταν σαν να προστατεύεται σε μια τεράστια φυσαλίδα αέρα κάτω από την θάλασσα, όπως λένε οι διασώστες, που τον βρήκαν σώο ύστερα από 16 ώρες!

Οι διασώστες λένε πως αυτό που συνέβη ήταν «στα όρια του αδιανόητου» και αποδίδουν το αίσιο τέλος στην ψυχραιμία του ναυαγού και στον σωστό εξοπλισμό του.

Ο 62χρονος ναυαγός αντιλήφθηκε τον ήχο των ελικοπτέρων και του πλοίου που τον αναζητούσαν και άρχισε να χτυπάει τα ύφαλα του σκάφους για να δώσει σημεία ζωής. Όμως η περιπέτειά του δεν είχε τελειώσει. Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν στους διασώστες να προσεγγίσουν με ασφάλεια το αναποδογυρισμένο σκάφος.

Η μόνη λύση που υπήρχε ήταν να δέσουν τεράστια μπαλόνια στο σκάφος ώστε να αποτρέψουν την βύθισή του, που θα είχε ως συνέπεια να παρασυρθεί στον βυθό και ο ναυαγός. Πέρασαν έτσι κάποιες ώρες αγωνίας.

Όταν έπεσε ο αέρας οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το αναποδογυρισμένο πλοίο, καθώς ο ναυαγός είχε αρχίσει την προσπάθεια να απεγκλωβιστεί και να βγει στην επιφάνεια. Στον χώρο όπου βρισκόταν επί 16 ώρες τα νερά είχαν φτάσει μέχρι το γόνατο. Αλλά απέφυγε την υποθερμία καθώς φορούσε ειδική προστατευτική φόρμα και ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση.

Οι διασώστες τον έβγαλαν από το πλοίο και με ελικόπτερο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις πήρε εξιτήριο.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας