Εκκλησια

Μητρόπολη Βέροιας: “Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά”

Την Τρίτη 26 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, ενώ συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λβόβ κ. Φιλάρετος και ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού εψάλη, όπως κάθε Τρίτη απόγευμα, ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Λουκά του Ιατρού, ενώ τέθηκε σε προσκύνηση το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου που αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή τα τελευταία δεκαέξι χρόνια και αποτελεί ένα ιατρείο ψυχών και σωμάτων στο οποίο προστρέχουν καθημερινά προσκυνητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να ευχαριστήσουν και να δοξολογήσουν τον Θαυματουργό Άγιο για τα πολυάριθμα θαύματα που επιτελεί.

Στην Ιερά Ακολουθία έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων Βεροίας κ. Αυγουστίνος Ανδρικόπουλος και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού του Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Ανδρικόπουλος μετά χορού Ιεροψαλτών.

Η Ιερά Ακολουθία μεταδόθηκε απευθείας στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90.2 FM».

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων