Κοινωνία

Το ΚΚΕ για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Γιάννη Νοτάκη

Ανακοίνωση της ΕΠ της ΚΟ Κεν. Μακεδονίας του ΚΚΕ για το θάνατο του σ. Γιάννη Νοτάκη

Η Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και συγκίνηση το σύντροφο Γιάννη Νοτάκη, που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών, την Παρασκευή 8 Ιούλη 2022, μετά από πολύχρονη και πραγματικά παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο.

Παιδί πολύτεκνης φτωχής οικογένειας από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με έντονες ανησυχίες από μαθητής για τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ, όντας φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, το 1979. Ένα χρόνο μετά έγινε μέλος του ΚΚΕ, τίτλο τον οποίο τίμησε μέχρι το τέλος της ζωής του, ακόμα και όταν δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι του, λόγω της κατάστασης της υγείας του. Δεν σταμάτησε στιγμή να ενδιαφέρεται για την πορεία και την παρέμβαση του Κόμματος, να μελετάει το Ριζοσπάστη, να έχει ανησυχία για τα οικονομικά του Κόμματος και να στηρίζει το Κόμμα με κάθε τρόπο.

Έτσι ήταν, εξάλλου, και σε όλη την πορεία της ζωής του. Σύντροφος που ξεχώριζε για την μαχητικότητά του, την επιμονή του, την εργατικότητα και τη συνέπειά του. Σύντροφος που έδωσε μάχη απέναντι στην προσπάθεια διάλυσης του Κόμματος από τις οπορτουνιστικές δυνάμεις και με σημαντική συμβολή στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του Κόμματος στη συνέχεια.

Ο σ. Γιάννης Νοτάκης στήριξε τη δουλειά του Κόμματος από διάφορες θέσεις και χρεώσεις. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Κεν. Μακεδονίας του ΚΚΕ, μέλος της Τομεακής Επιτροπής και του Τομεακού Γραφείου Εκπαιδευτικών Κεν. Μακεδονίας, μέλος της κεντρικής κομματικής ομάδας του Δημοσίου και των Εκπαιδευτικών, υποψήφιος Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Ξεχωριστή ήταν η συμβολή του και στην παρέμβαση του ΚΚΕ στο χώρο του Αθλητισμού, ως επικεφαλής της Επιτροπής Αθλητισμού της ΕΠ για πολλά χρόνια.

Ο σ. Γιάννης ξεχώρισε, επίσης, με τη δράση του και στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα. Όχι μόνο ως μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Κυρίως ξεχώρισε στα μάτια και στις καρδιές των συναδέλφων του, οι οποίοι στο πρόσωπο του κομμουνιστή εκπαιδευτικού, που χωρίς ταλαντεύσεις βρισκόταν στην πρώτη γραμμή κάθε μάχης, αντίκριζαν έναν πραγματικό αγωνιστή, έναν εκπαιδευτικό που βρισκόταν στο πλάι των συναδέλφων του και νοιαζόταν για τη μόρφωση και το μέλλον των μαθητών του.

Η Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στη σύζυγό του Μάρω και στα παιδιά του Κατερίνα και Δημήτρη, καθώς και σε όλους τους οικείους του.

Η κηδεία του σ. Γιάννη θα είναι πολιτική και θα γίνει το Σάββατο 9 Ιούλη, στις 17:00 στα κοιμητήρια του Ευόσμου.

Το Γραφείο Τύπου

                                της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας