Άρθρα

Η νέα faretra: Άλλη αισθητική, ίδιοι στόχοι

…………………..

 

Πριν από 8 χρόνια, που η faretra βγήκε στον αέρα για πρώτη φορά, γράφαμε:

Ποιοι είμαστε

H faretra.info στις οθόνες μας, στη ζωή μας!

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τους Έλληνες, με χαρακτηριστικά αδυσώπητου οικονομικού «πολέμου» και εξαθλίωσης, έκπτωσης της πολιτικής, του πολιτισμού και των αξιών, η ηλεκτρονική εφημερίδα faretra.info, με ορμητήριο τη Βέροια και την Ημαθία, δίνει το διαδικτυακό της στίγμα, φιλοδοξώντας να λειτουργεί ως ένα χρηστικό και ευέλικτο «οπλοστάσιο» ενημέρωσης και προβληματισμού.

Σ’ αυτές τις σύγχρονες συνθήκες εξόντωσης, όχι μόνο του βιοτικού μας επιπέδου αλλά και της πραγματικής ελευθερίας του λόγου, της σκέψης και της δράσης, η ενημέρωση και η επικοινωνία γενικότερα οφείλει, όσο ποτέ άλλοτε, να γίνει «ανάχωμα» στο κύμα αποδόμησης των συνεκτικών δεσμών της κοινωνίας, αντιπροσωπευτικό κομμάτι της οποίας είναι και ο τόπος μας.

Η faretra.info μ’ αυτήν την προοπτική, με κριτικά «βέλη» της το καθημερινό πολιτικό, πολιτιστικό και αγροτικό ρεπορτάζ, τα σχόλια, τις συνεντεύξεις, καθώς και την πλούσια αρθρογραφία μέσα και έξω από την Ημαθία, καταγράφει την επικαιρότητα, με στόχο την πραγματική ενημέρωση και τον προβληματισμό.

Δύναμή μας το αναγνωστικό μας κοινό και όχι οι κάθε τύπου εξουσιαστικές εξαρτήσεις, φανερές ή αφανείς!

Νιώθουμε πως, σήμερα που βγαίνει με την καινούρια της μορφή, τίποτα από κείνα που υποσχεθήκαμε τότε στους μελλοντικούς αναγνώστες μας δεν έχει αλλάξει.

Σεβαστήκαμε την  αντικειμενική ενημέρωση, επιδιώκοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό. Πολλοί είπαν με ενθουσιασμό πως πετύχαμε πολλά, να συνεχίσουμε. Και το κάνουμε.

Η νέα  faretra κρατάει τους στόχους της παλιάς. Τα βέλη της δεν είναι ποτέ φαρμακερά ούτε άδικα. Επιδιώκουν να μεταφέρουν την μικρή τοπική είδηση ή την μεγάλη, της Ελλάδας και του Κόσμου, σχολιάζοντας κάποιες φορές, πάντα μέσα στους κανόνες της ευπρέπειας και της σοβαρότητας.

Τα βέλη της επιδιώκουν να μεταφέρουν την αύρα του πολιτισμού,  πιστεύοντας πως το πρόσωπο μιας χώρας ή μιας πόλης δεν είναι η έκταση ή η οικονομική της δύναμη, είναι οι άνθρωποί της και ο πολιτισμός της.  Η Ελλάδα και η πόλη μας, η Βέροια, έχουν η κάθε μια το δικό της πρόσωπο.

Η νέα faretra αλλάζει αισθητική γραμμή, όχι χαρακτήρα.  Σύμφωνα με τον όρο που είθισται να χρησιμοποιείται στον κόσμο της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, αλλάζει design, αλλάζει ο σχεδιασμός της. Γίνεται πιο  πλούσια, πιο ευχάριστη στο μάτι, επιδιώκοντας  με τη νέα αισθητική της να ικανοποιήσει ακόμη  περισσότερο τους μέχρι τώρα πιστούς αναγνώστες της και να αποκτήσει καινούριους.

Η πρώτη της σελίδα συγκεράζει θέματα γενικού ενδιαφέροντος, χωρίς να λείπουν τα σημαντικότερα τοπικά.

Στην ξεχωριστή σελίδα των Tοπικών τα θέματα αφορούν αποκλειστικά τον κόσμο της Ημαθίας.

Στη σελίδα του  Πολιτισμού οι αναγνώστες μπορούν να βρουν πολλά από κείνα που αποτελούν τις γοητευτικές εκφάνσεις του.

Η προσπάθειά μας αυτή θα ήταν ημιτελής αν δεν είχαμε τη συμμετοχή ανθρώπων που επέλεξαν τη faretra για βήμα της προσωπικής τους  άποψης. Και δεν είναι μόνο από την πόλη μας. Είναι από τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, τα Τρίκαλα, τη Νάουσα. Το θεωρούμε τιμή μας και μας γεμίζει χαρά.

Ακόμη, χαιρόμαστε τη συμμετοχή αναγνωστών που κατά καιρούς σχολιάζουν, στέλνουν έργα τους που ζωγράφισαν, φωτογραφίες που τράβηξαν, άρθρα που έχουν να προτείνουν, ακόμη και τραγούδια που έγραψαν. Αυτό είναι μια ζεστή επικοινωνία και μας ενδιαφέρει να συνεχιστεί.

Ευχαριστούμε τους μέχρι τώρα αναγνώστες μας, που μας τίμησαν με το ενδιαφέρον τους για τη σελίδα μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Έξω – έχουμε καθημερινούς αναγνώστες Έλληνες σ’ όλες τις ηπείρους  – πιστεύοντας πως θα γίνουν ακόμη περισσότεροι, αφού στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η επικοινωνία είναι μια παρηγοριά.

Επιπρόσθετα ευχαριστούμε τον τεχνικό μας Κώστα Μόσερ, γιατί χωρίς αυτόν η νέα faretra δεν θα είχε την καινούρια ελκυστική της μορφή.

Και τέλος, παραφράζοντας τον Γιάννη Ρίτσο, “Εμείς γράφουμε, για να σμίξουμε τον κόσμο”

far

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας