Άρθρα Κόσμος

Όταν η αλήθεια γίνεται αήθεια ή πώς ο σκοπός αγιάζει τα… ψέματα!

Έχετε ακουστά τη Λουντμίλα Ντενίσοβα; Αν ακούτε το όνομα για πρώτη φορά, μάλλον δεν παρακολουθείτε και πολύ τις ειδήσεις, καθώς η εν λόγω κυρία, με την πομπώδη ιδιότητά της ως επίτροπος του ουκρανικού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες καθημερινά στις… επάλξεις του ουκρανικού πολέμου, ή σωστότερα του πολέμου προπαγάνδας, αποκαλύπτοντας τα αμέτρητα φρικτά εγκλήματα των Ρωσομογγόλων εισβολέων.

Και τι δεν είχε πει το στόμα της κυρίας Λουντμίλα το περασμένο τετράμηνο – τι για σφαγές εκατοντάδων αμάχων στην Μπούτσα και στο Κραματόρσκ, τι για την ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων, τι για ομαδικούς τάφους και κινητά κρεματόρια των Ρώσων που εξαφάνιζαν χιλιάδες νεκρούς αμάχους. Για μαζικές απαγωγές παιδιών και στρατόπεδα συγκέντρωσης «τύπου Μπούχενβαλντ», για ανατιναγμένα μαιευτήρια και θέατρα στη Μαριούπολη, και φυσικά τη «σπεσιαλιτέ» της – τον συστηματικό βιασμό όχι μόνο χιλιάδων Ουκρανίδων, αλλά ακόμη και νεογέννητων βρεφών (!) από τα βάρβαρα, διεστραμμένα ρωσικά ορκ.

Το βασικό όμως είναι πως ό,τι κι αν έλεγε, ακόμη και τα πιο τερατώδη ψέματα, μέσα σε λίγα λεπτά γινόταν πρωτοσέλιδο σε όλο τον δυτικό κόσμο, και φυσικά και στην Ελλάδα, καθώς με έναν μαγικό τρόπο όλα τα μεγάλα ΜΜΕ ξέχασαν εδώ και λίγους μήνες αυτή τη μικρή λεπτομέρεια της δημοσιογραφίας που λέγεται «διασταύρωση»… Το είπε η Λουντμίλα μας; Αρα μπουμπούνισέ το, είναι αλήθεια!

Δυστυχώς για την Ουκρανία, η καταπληκτική αυτή φάση στη διεθνή καριέρα της Ντενίσοβα τερματίστηκε άδοξα την περασμένη εβδομάδα, όταν με μια ξερή ανακοίνωση μαθεύτηκε πως η ουκρανική Βουλή, με το απίστευτο «σκορ» 234 ψήφους υπέρ και μόλις 9 κατά, και με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της χώρας Ζελένσκι, την απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες από το πόστο της. Τι είχε συμβεί; Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος του Ζελένσκι, Υπηρέτης του Λαού (σάμπως έχει μείνει και κανένα άλλο, πλην των ακροδεξιών παρατάξεων, που να μην έχει απαγορευτεί;), Πάβλο Φρόλοφ, η Ντενίσοβα απομακρύνθηκε διότι πιάστηκε επανειλημμένα «να προωθεί ψέματα και κατασκευασμένες από την ίδια ειδήσεις… που μόνο ζημιά έκαναν στην Ουκρανία μας… για αφύσικα σεξουαλικά εγκλήματα και κακοποιήσεις παιδιών και βρεφών, που δεν υποστηρίζονταν από κανένα στοιχείο».

Εχει και συνέχεια. Τρεις μέρες μετά το φιάσκο στη Βουλή, η Ντενίσοβα ανακοίνωσε με συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Lb.ua πως άσκησε έφεση ζητώντας την ανάκληση της «παράνομης» απόλυσής της. Υπερασπίστηκε μάλιστα τον εαυτό της λέγοντας τα εξής καταπληκτικά: «Ημουν αναγκασμένη να υπερβάλω, για να πετύχω τον στόχο μας… Οταν, για παράδειγμα, μίλησα στην Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής (…) υπήρχε ένα κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, που αρχικά ήταν ενάντια στην αποστολή όπλων προς εμάς. Οπότε τους μίλησα για τρομερά πράγματα, ώστε με κάποιο τρόπο να τους πιέσω να πάρουν τις αποφάσεις που χρειαζόταν η Ουκρανία και ο ουκρανικός λαός… Και όντως, μετά την ομιλία μου, ένα ηγετικό στέλεχος του κόμματος είπε ότι θα στηρίξει την αποστολή όπλων»! Και πιο κάτω: «Η Ρωσία πρέπει να τιμωρηθεί… Ναι, το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησα ήταν πολύ σκληρό και βίαιο, μπορεί και να υπερέβαλα… Αλλά έπρεπε να πετύχω τον σκοπό μας, να πείσω τον υπόλοιπο κόσμο να μας δώσει όπλα και στήριξη»!

Καταλάβατε; Καταλάβαμε, να λέτε. Δεν είναι και τόσο τρομερό – εδώ σε μας έφεραν κοτζάμ νεοναζί των Αζόφ να μιλήσει στη Βουλή μας για να τους στείλουμε τα όπλα μας, για έναν βιασμό νεογέννητου κάνετε έτσι; Αλλωστε η κυρα-Λουντμίλα δεν είναι δα και η μόνη ψεύτρα σε αυτόν τον πόλεμο – δεν είναι αυτή που έπλασε αθάνατους μύθους, σαν τους απέθαντους ήρωες του Φιδονησιού και το Φάντασμα του Κιέβου. Και εντάξει, λένε και οι Ρώσοι ψέματα, όλοι λένε ψέματα στον πόλεμο και δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς εγκλήματα πολέμου και «παράπλευρες απώλειες», όπως λένε στις μέρες μας τα σκοτωμένα γυναικόπαιδα. Αλλά τέτοιους ψεύτες σαν τους Ουκρανούς έχουμε να δούμε από τον πρώτο πόλεμο του Ιράκ, με τους κορμοράνους και τις θερμοκοιτίδες…

Σημασία δεν έχει η αλήθεια, αλλά ο σκοπός – η παράταση του πολέμου μέσω της παροχής όλο και περισσότερων, όλο και φονικότερων όπλων, σε έναν στρατό που στην αρχή του πολέμου ήταν ήδη ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ευρώπη, πίσω –φυσικά– μόνον από τον ρωσικό… Οπως παραδέχτηκε άλλωστε προχτές ακόμη ένας διάσημος Ουκρανός μυθομανής, ο υπουργός Αμυνας Ρέζνικοφ, «τα όπλα που έχουν ήδη φτάσει στην Ουκρανία θα ήταν αρκετά για μια νικηφόρα αντίσταση ενάντια σε οποιονδήποτε ευρωπαϊκό στρατό, αλλά όχι ενάντια στη Ρωσία»!

Και κάτι τελευταίο: μια που αναφέρθηκα παραπάνω στο μαιευτήριο της Μαριούπολης, να ενημερώσω κάποιους αμερικανοτσολιάδες σχολιαστές (που κρύβονται άνανδρα πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου) που αμφισβητούν τα (ενυπόγραφα) γραφόμενά μου ότι η αμοντάριστη συνέντευξη της πιο διάσημης άγνωστης αυτού του πολέμου, της ρωσόφωνης εγκύου Μαριάνα, είναι διαθέσιμη προς όλους στο YouTube με τίτλο La Versione di Mariane και διάρκεια μία ώρα και οχτώ λεπτά. Όπου η (λοιδορημένη και από τις δύο πλευρές) κοπέλα λέει επακριβώς όχι μόνον όσα αποκαλυπτικά έγραψα σε προηγούμενο σημείωμά μου («Η ιστορία της Μαριάνα»), αλλά και πολύ περισσότερα, που αξίζει να ανακαλύψετε μόνοι σας, με τη βοήθεια –αν δεν μιλάτε ιταλικά– του Google Translate. Όπως, ας πούμε, ότι οι φυτευτοί από τους Αζόφ «δημοσιογράφοι» τη φωτογράφισαν, επειδή σε αντίθεση με τις άλλες εγκύους βγήκε τελευταία από το υπόγειο του γεμάτου πάνοπλους στρατιώτες μαιευτήριου. Γιατί; Διότι, όπως λέει, ήταν η μόνη που δεν πανικοβλήθηκε από τις εκρήξεις, όντας μαθημένη από τους πολυετείς ουκρανικούς βομβαρδισμούς στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Μακιίβκα του Ντονμπάς!

Μια μικρή πόλη δίπλα στο μαρτυρικό Ντονιέτσκ με τους εκατοντάδες αμάχους νεκρούς και το «σοκάκι των αγγέλων», το μνημείο για τα αμέτρητα ξεχασμένα σκοτωμένα ρωσόφωνα παιδιά της οκταετίας 2014-2022… Μια μικρή πόλη όπου μόλις την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα δυτικά μίντια ασχολούνταν με τις ουκρανικές αντεπιθέσεις του τουίτερ, σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι της από ουκρανική οβίδα η Μίρα, ένα αγγελούδι 5 ετών, για την οποία δυστυχώς δεν χύθηκε ούτε και θα χυθεί κανένα κροκοδείλιο δυτικό δάκρυ.

 efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων