Γενικά

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ έστειλε φοιτητή στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με βίντεο, οι δυνάμεις καταστολής φαίνεται να επιτίθενται απρόκλητα στους συγκεντρωμένους φοιτητές οι οποίοι απλώς φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν να αποχωρήσει η αστυνομία από τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου. Μάλιστα, η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και γκλοπ είχε ως αποτέλεσμα άλλον έναν τραυματισμό φοιτητή, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο φέροντας αιμάτωμα στο στόμα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και σε οπτικοακουστικό ντοκουμέντο στα σόσιαλ μίντια.

Ο φοιτητής έχει βγει από το χειρουργείο και σύμφωνα με πληροφορίες η διάγνωση των γιατρών κάνει λόγο για απώλεια ακοής από το ένα αυτί, ράμματα στο κεφάλι και σπασμένα δόντια.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο φοιτητής δέχθηκε ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου λάμψης στο πρόσωπο από κοντινή απόσταση από αστυνομικό των ΜΑΤ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία επιτίθεται χωρίς λόγο και αιτία σε διαμαρτυρόμενους φοιτητές στο ΑΠΘ, αφού πρόσφατο είναι το περιστατικό της βίας επίθεσης κατά φοιτητών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη μεταφορά τριών εξ αυτών στο νοσοκομείο.

Κατά τα σημερινά επεισόδια σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, ενώ στην ανακοίνωση ο φοιτητής αναφέρεται ως «ιδιώτης». Συγκεκριμένα η αστυνομία στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών». Η Διεύθυνση Ασφάλειας διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Με πληροφορίες από: efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων