Κόσμος

Σφοδρή επίθεση Κίνας στις ΗΠΑ: Είναι ο διάβολος, εγκληματίες πολέμου, άρχοντες της παραπληροφόρησης

———

Σε μια από τις πιο σκληρές επιθέσεις που έχουν γίνει από την Κίνα κατά των ΗΠΑ εδώ και πάρα πολλά χρόνια, προχώρησε το Πεκίνο κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι χρησιμοποιεί τις «δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες» για να «καταστρέφει ολοσχερώς κυρίαρχες χώρες». Στο ναδίρ οι σχέσεις των δύο χωρών.

Οι δηλώσεις έγιναν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Wang Wenbin, μιλώντας στους εκπροσώπους Τύπου και από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η Ευρώπη.

«Ελπίζουμε η Ευρώπη να σταματήσει να κρατάει το κεράκι στον διάβολο», είπε ο Κινέζος αξιωματούχος, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για μία σειρά εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, για δολοφονία 300.000 αμάχων και για τον ξεριζωμό 26.000.000 ανθρώπων ανά τον κόσμο σε Αφγανιστάν και Ιράκ.

Παράλληλα υπογράμμισε πως «οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια και την σταθερότητα της ανθρωπότητας».

«Οι δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες είναι απλώς ένα πρόσχημα για να επιτίθενται και να καταστρέφουν ολοσχερώς κυρίαρχες χώρες, θα έπρεπε να έχουν ήδη οδηγηθεί στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας τους Αμερικανούς «άρχοντες της παραπληροφόρησης».

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας