Απόψεις Κόσμος

Ο “αχυράνθρωπος” και ο ναζί / γράφει ο Ελισαίος Βαγενάς

———–

Ελισαίος Βαγενάς

Με σκηνοθέτη τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και ακροατήριο κόμματα του ευρωατλαντισμού (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25) ο Βολοντιμήρ Ζελένσκι έδωσε μια ακόμη παράσταση, αυτή τη φορά στην ελληνική βουλή.

Μονάχα, που αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το σήριαλ «Υπηρέτης του λαού», στο οποίο πρωταγωνίστησε, το αποτέλεσμα δεν ήταν κωμωδία, αλλά φαρσοκωμωδία. Βεβαίως για αυτό δεν φρόντισε μόνον ο ίδιος, ως ο «αχυράνθρωπος» του δυτικού ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία, αλλά και η εμφάνιση του ελληνικής καταγωγής ναζί του τάγματος Αζόφ, που τον συνόδεψε.

Η απόφαση του ΚΚΕ να απέχει από το κακόγουστο σόου, δικαιώθηκε πλήρως.

Καμία σχέση με την αλληλεγγύη προς τον λαό της Ουκρανίας δεν είχε η εμφάνιση στην ελληνική βουλή του Β. Ζελένσκι, του επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και ο οποίος ευθύνεται για τον πόλεμο και τα δεινά του λαού της Ουκρανίας.

Η καταδίκη της απαράδεκτης εισβολής και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας δεν μπορεί να οδηγεί στη στήριξη της κυβέρνησης Ζελένσκι, που όπως και οι κυβερνήσεις πριν από αυτόν, προέκυψε μέσα από απαράδεκτες αντιδημοκρατικές συνθήκες, που δρομολογήθηκαν στην Ουκρανία ειδικά μετά το πραξικόπημα του 2014, με την άμεση παρέμβαση του ευρωατλαντικού στρατοπέδου.

Είναι έκθετη, όχι μόνον η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ\ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι ψευτο-«αριστερές» δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25) που παραμυθιάζουν το ακροατήριό τους και στήθηκαν στα κοινοβουλευτικά έδρανα για να ακούσουν τον εκπρόσωπο εκείνων που έχουν καταπατήσει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα του Ουκρανικού λαού, που αξιοποίησε τα φασιστικά τάγματα εφόδου, όπως το τάγμα του Αζόφ, τα οποία έχουν ενταχθεί οργανικά στον ουκρανικό στρατό, την αστυνομία και όλες τις κρατικές δομές.

Είναι έκθετες γιατί νομιμοποιούν και από το βήμα της ελληνικής βουλής εκείνους που:

– καλλιεργούν τη ναζιστική προπαγάνδα, περί «γενοκτονίας», που προωθούν την αποκατάσταση ως «εθνικών ηρώων» των συνεργατών των ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

– που προχώρησαν στην απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, σε διώξεις των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, στην αναίτια σύλληψη και φυλάκιση και το βασανισμό του Γραμματέα και άλλων στελεχών της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ουκρανίας που αυτή τη στιγμή κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους.

– στην απαγόρευση 11 ακόμα κομμάτων της αντιπολίτευσης.

– στον χαρακτηρισμό σε «ανεπιθύμητα πρόσωπα» (personae non gratae) του αντιπροέδρου της Ελληνικής Βουλής, Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, άλλων στελεχών του ΚΚΕ, όπως ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος πρώην ευρωβουλευτής και ο Γιώργος Μαγγανάς, επειδή βρέθηκαν παλιότερα στην Ουκρανία για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό και στους διωκόμενους κομμουνιστές.

Σε ποιόν και γιατί χρειάστηκε αυτή η θλιβερή ιλαροτραγωδία;

Χρειάστηκε σε αυτούς που θέλουν να σύρουν την Ελλάδα βαθύτερα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία. Έναν πόλεμο στον οποίο η χώρα μας ήδη συμμετέχει με την ευθύνη τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, που φρόντισε να «οργώσει» ως κυβέρνηση το «έδαφος» για τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη αμερικανό-νατοϊκή βάση. Χρειάστηκε σε όλους αυτούς, που προσπαθούν να επιβάλλουν «σιγή νεκροταφείου» στη χώρα, καταστέλλοντας ή αποσιωπώντας τις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις, τις δράσεις του ΚΚΕ, που στρέφονται ενάντια στον πόλεμο και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν. Πότε με τα ρόπαλα των ΜΑΤ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 6/4 και πότε με τη φαρσοκωμωδία στη βουλή με ηθοποιό τον Ζελένσκι και κομπάρσο τον ναζί του Αζόφ στις 7/4.

Θα πρέπει να γνωρίζουν, όμως, πως αυτός ο εγκληματικός σχεδιασμός τους, που στοχοποιεί το λαό μας και βουλιάζει τη χώρα στον «βάλτο» του ιμπεριαλιστικού πολέμου, θα συναντά τη σθεναρή στάση όλων όσων γνωρίζουν και από αγώνες και από θέατρο.

Ελισαίος Βαγενάς είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Υπεύθυνος τους Τμήματος Διεθνών Σχέσεων

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας