Κοινωνία Κόσμος

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπάλληλων Αθήνας: Να σταματήσει ο Ιμπεριαλιστικός Πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία

—-

Συνάδελφοι,

Στις 3-4-22, στις 10.30 π.μ, στον αίθριο χώρου του Μουσείου ΕΑΤ-ΕΣΑ, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που οργάνωσε το ΔΣ του Συνδέσμου μας,  προκειμένου να ενημερώσει και να συζητήσει με τα μέλη του, σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στα θέματα ευθύνης του ( Ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, Συντάξεις-Υγεία-Πρόνοια- Αντιλαΐκούς, αντεργατικούς, αντισυνταξιουχικούς νόμους – Χτύπημα της Συνδικαλιστικής δράσης – Περιορισμός της λειτουργίας των Σωματείων).

Η σύσκεψη ήταν μαζική και η συζήτηση ουσιαστική.

Ομόφωνα αποφασίστηκε να δοθεί ουσιαστική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις και το κράτος τους, και εξαθλιώνει την ζωή μας, με τον μονόδρομο του μαχητικού μαζικού ανειρήνευτου αγώνα. Αποφασίστηκε η οργάνωση και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΣΕΑ αλλά και του εργατικού και μαζικού κινήματος

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου στην ομιλία της επισήμανε «Συνάδελφοι, Αγωνιζόμαστε για το σήμερα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, αλλά και για το αύριο, για μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων που οδηγούν σε πολέμους, θάνατο, φτώχεια, προσφυγιά.

Στις 6 Απρίλη οι συνταξιούχοι θα είμαστε παρόντες στην Πανελλαδική Απεργία και στις 14 Απρίλη στην Παναττική Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση. Δηλώνοντας την αποφασιστικότητά μας να αγωνισθούμε και να νικήσουμε»

Η Σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την έγκριση ομόφωνα του ψηφίσματος που ακολουθεί.

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Για τον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο στην Ουκρανία

Συνάδελφοι, Ο Ιμπεριαλιστικός Πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία εδώ και 38 μέρες κλιμακώνεται επικίνδυνα. Αποτελεί συνέπεια της σύγκρουσης ανάμεσα σε 2 Ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μια και Ρωσία με τους συμμάχους της από την άλλη.

Γίνεται στη βάση μακροχρόνιων σχεδιασμών για την επέμβασή τους στην περιοχή μέσα σε σφοδρούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών, των δικτύων μεταφοράς ενέργειας καθώς και για γεωστρατηγικούς στόχους.

Τεράστια ευθύνη φέρουν οι ως τώρα κυβερνήσεις για την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟικών Ιμπεριαλιστών οι οποίοι χρησιμοποιούν τις υποδομές της (Βάσεις, Λιμάνια) για ορμητήριο κατά των λαών κάνοντάς τους στόχο αντιποίνων σ’ ένα ενδεχόμενο γενικότερης ανάφλεξης.

Ο λαός μας δεν έχει κανένα συμφέρον να στοιχηθεί πίσω από τον έναν ή άλλον Ιμπεριαλιστή.

Συνάδελφοι πρέπει να πάρουμε όλοι θέση!!!! Ή με τους λαούς για την ειρήνη την ευημερία και την πρόοδό τους ή με τη φρίκη του πολέμου για τα συμφέροντα των Ιμπεριαλιστών.

Έχουμε χρέος να φωνάξουμε ένα βροντερό ΟΧΙ στον πόλεμο που αιματοκυλάει τον λαό της Ουκρανίας και αφήνει πίσω του αποκαΐδια, διωγμούς, θανάτους και ξεριζωμένους καθώς και για κάθε λαό που βιώνει τη φρίκη του πολέμου. Ξέρουμε καλά ότι ο πόλεμος και η ακρίβεια είναι όψεις της ίδια αντιλαΐκής στρατηγικής που πάντα πληρώνει μόνο ο λαός.

Ο αγώνες του λαού μας σήμερα για τις σύγχρονες ανάγκες του και κατά της αβάσταχτης ακρίβειας, πρέπει να ενταθούν κόντρα στη προτροπή του συμβιβασμού λόγω πολέμου και δυσμενούς συγκυρίας τώρα λόγω κρίσης και πανδημίας χθες.

Ο Σύνδεσμός μας ανησυχεί για τις επικίνδυνες εξελίξεις και απαιτεί την απεμπλοκή της χώρας μας από τα καταστροφικά σχέδια των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών. Εκφράζει την αλληλεγγύη στους λαούς που πληρώνουν με το αίμα τους, τους αθέμιτους ανταγωνισμούς μεγάλων συμφερόντων.

Θεωρεί ότι η μόνη απάντηση είναι η πάλη για τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών, την κοινωνική εξέλιξη προς τα μπρος και την πρόοδο και απαιτεί :

  • Να σταματήσει τώρα ο καταστροφικός πόλεμος

  • Να σταματήσει τώρα η οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας στον άδικο πόλεμο

  • Να μην χρησιμοποιούνται Ελληνικά εδάφη, αέρας και θάλασσα ως πολεμικά ορμητήρια!

  • Να μη συμμετέχουν Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε Πολεμικές αποστολές με κανέναν τρόπο ή πρόσχημα

  • Να μη πληρώσει ο λαός μας τις συνέπειες του πολέμου, την ακρίβεια και τη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια που εξανεμίζουν τα εισοδήματα μας,

ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Το ΔΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας