Κόσμος

Ο “Γατοδήμαρχος”της ουκρανικής πόλης Λβιβ! / Παλιά τρυφερή εικόνα ειρήνης

……………….
Μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία οι Times της Μόσχας δημοσιεύουν τη φωτογραφία ενός αδέσποτου ουκρανού γάτου, που κατάφερε να γίνει ο αγαπημένος του Δημάρχου της Λβιβ και να επονομαστεί… “Γατοδήμαρχος”(!), αφού είχε πλέον υψηλά καθήκοντα και επαφές!
Μια εικόνα ειρήνης τόσο μακρινή από το σκοτάδι του πολέμου και τον τρόμο του…
far
………………..
.

Ο “Γατοδήμαρχος” ουκρανικής πόλης γίνεται διάσημος στο TikTok

17 Φεβρουαρίου 2022 – Τhe Moscow Times

Ο γάτος Λέβτσικ, από τους δρόμους μιας πόλης της δυτικής Ουκρανίας, κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο γραφείο του δημάρχου – και στη συνέχεια να γίνει διάσημος στο διαδίκτυο.

Η πόλη Λβιβ καλωσόρισε τον αποκαλούμενο ‘Γατοδήμαρχο’ το φθινόπωρο του 2020, αφού το αδέσποτο διασώθηκε από ένα δέντρο κοντά στο δημαρχείο. Το γραφείο του δημάρχου Αντρίι Σαντόβι δεν άργησε να παρουσιάσει τον νέο αξιωματούχο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο καφετί-τιγρέ γατούλης, το όνομα του οποίου είναι το υποκοριστικό της λέξης “λιοντάρι” στα ουκρανικά, δημοσιεύει πλέον βίντεο στο TikTok, που συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές. Ο ‘Γατοδήμαρχος’ απολαμβάνει ανάλογη προσοχή και στο Instagram.

Ο υψηλόβαθμος γάτος δημοσιεύει τακτικά βίντεο και φωτογραφίες, όπου συναντά άλλους αξιωματούχους ή παίζει στο γραφείο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει ήδη συναντηθεί με τον μόνιμο Συντονιστή του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά θέματα, έχει καλωσορίσει τη βελγική αντιπροσωπεία και έχει αγκαλιαστεί από τον εκτελούντα χρέη πρέσβη των ΗΠΑ.

Ο λογαριασμός του Λέβτσικ στο Instagram συνεργάζεται επίσης με την κτηνιατρική κλινική της πόλης, η οποία βοηθά να βρεθούν σπιτικά για τα αδέσποτα ζώα.

Όταν δεν είναι απασχολημένος με την εκτέλεση των επίσημων καθηκόντων του, ο Λέβτσικ κάνει αυτό που όλοι οι γάτοι αγαπούν να κάνουν: κυνηγάει την ουρά του, κοιμάται πάνω στα έγγραφα του δημάρχου και ποζάρει για μιμίδια.

banner-article

Ροη ειδήσεων