Βέροια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βιωματικό σεμινάριο της ΜΑμΑ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας και τη Σχολή Μετεκπαίδευσης

—-

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βιωματικό σεμινάριο της Μ.Α.μ.Α σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας και τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Β. Ελλάδος.

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στις 04/04/2022 στις εγκαταστάσεις της Σχολής μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης Β.Ελλάδος στο Πανόραμα στη Βέροια,και απευθύνονταν σε Αστυνομικούς της Ημαθίας.

Παρόντες ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθιας,Ταξίαρχος ΑΔΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος ,η Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΓΑΙΤΑΝΙΔΟΥ Σοφία, Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας,εκπρόσωποι όλων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας,εκπρόσωποι της 1ης Μεραρχίας Στρατου, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ημαθίας,η πρόεδρος της Μ.Α.μ.Α Ελένη Γεωργιάδου –Στεφανάκη και η γραμματέας Λουκία Μήτσα.Ταυτόχρονα υπήρχε η δυνατότητα της διαδικτυακής παρακολούθησης του σεμιναρίου από μη παρευρισκόμενους Αστυνομικούς της Ημαθίας.

Ο τίτλος του σεμιναρίου ήταν ‘Τεχνικές επικοινωνίας με τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού΄.

Εισηγητές ήταν η Dr Ειρήνη Αναγνώστου,εθελόντρια επιστημονική σύμβουλος του συλλόγου μας,εξελικτική –σχολική ψυχολόγος και ο Γιώργος Κωστίκας, κοινωνιολόγος –ειδικός παιδαγωγός,εκπαιδευτής του κδαπ ΑμεΑ του συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό.

Το σεμινάριο είχε τρεις ενότητες.Η πρώτη αφορούσε την παρουσίαση του συλλόγου μας και των δράσεών μας,η οποία πραγματοποιήθηκε από την πρόεδρο της Μ.Α.μ.Α ,Ελένη Στεφανάκη.

Η δεύτερη ενότητα παρουσιάστηκε από την κυρία Αναγνώστου και αφορούσε την επιστημονική ενημέρωση για το φάσμα του αυτισμού,τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη διαχείριση των συμπεριφορών τους και γενικότερα στην καθημερινότητά τους.

Η τρίτη ενότητα παρουσιάστηκε από τον κύριο Κωστίκα και αφορούσε τις τεχνικές επικοινωνίας με άτομα του φάσματος και ειδικότερα πώς προσεγγίζουμε άτομα με αυτισμό κάτω από στρεσογόνες συνθήκες και ποιές τεχνικές προσέγγισης μπορούν να χρησιμοποιηθούν(επίδειξη με λαβές χωρίς να τραυματιστεί το ίδιο το άτομο στο φάσμα ή ο αστυνομικός)

Το σεμινάριο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων και στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας και τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Β.Ελλάδος για την άψογη συνεργασία και τη φιλοξενία.

Ένας από τους βασικότερους πυλώνες μας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για τα άτομα του φάσματος.Μέσα από τέτοιες αξιόλογες συνεργασίες θα μπορέσει και η δική μας χώρα να αναπτύξει υπηρεσίες για άτομα με αυτισμό,ώστε να επιτευχθεί η ομαλή ένταξη και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία μας.

Με εκτίμηση για το ΔΣ του συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό

Η πρόεδρος

Ελένη Γεωργιάδου -Στεφανάκη

banner-article

Ροη ειδήσεων