Απόψεις Κόσμος

“ΗΠΑ: «Χρυσό κλουβί» για τον γιο του Μπάιντεν πληρώνουν οι αμερικανοί φορολογούμενοι” / γράφει ο Χρίστος Καλουντζόγλου

—–

Χρίστος Καλουντζόγλου

Οι αμερικανοί φορολογούμενοι επιβαρύνονται κάθε μήνα με ένα υπέρογκο ενοίκιο που καταβάλλουν οι μυστικές υπηρεσίες για μία πολυτελή βίλα που έχει παραχωρηθεί στους πράκτορες, οι οποίοι προστατεύουν τον γιο του προέδρου Μπάιντεν, τον Χάντερ Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το ABC, οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ενοικιάσει έναντι 30.000 δολαρίων τον μήνα μια βίλα στο Μαλιμπού, όπου διαμένουν οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Χάντερ Μπάιντεν.

Πρόκειται για ένα ισπανικού στυλ πολυτελές οίκημα, με «καταπληκτική θέα στον ωκεανό», που θυμίζει βίλα για πλούσιους τουρίστες «στην καλύτερη εκδοχή», όπως γράφει η βρετανική Guardian. Έχει έξι υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, γυμναστήριο και ξενώνα, μπάρμπεκιου, πισίνα και σπα και εσωτερική κυκλική σκάλα που οδηγεί σε «ένα πύργο που θυμίζει κάστρο, όπου βρίσκεται σαλόνι με μπαρ»…

Η βίλα αυτή βρίσκεται κοντά στην κατοικία που έχει ενοικιάσει ο Χάντερ Μπάιντεν, για την οποία λέγεται ότι πληρώνει 20.000 δολάρια τον μήνα.

Τι λένε οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για την βίλα…

Η επιλογή της βίλας όπου διαμένουν οι πράκτορες που προστατεύουν τον γιο του προέδρου των ΗΠΑ έγινε με κριτήριο την εγγύτητα προς την κατοικία του Χάντερ Μπάιντεν, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το ABC News.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αρκέστηκαν να δηλώσουν ότι «λόγω της ανάγκης να διαφυλαχθεί η επιχειρησιακή ασφάλεια, οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν σχολιάζουν τους τρόπους, τις μεθόδους, ή τις πηγές που χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις προστασίας».

Εντούτοις τα δημοσιεύματα για το υπέρογκο κόστος ενοικίασης της βίλας για τους μυστικούς πράκτορες πυροδοτούν νέες συζητήσεις για το πώς χρησιμοποιούνται τα χρήματα των αμερικανών φορολογούμενων.

Οι σπατάλες για την φύλαξη των προέδρων

Η συζήτηση είχε ξεκινήσει επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, όταν οι μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι είχε εξαντληθεί ο προϋπολογισμός για την ασφάλεια της προεδρικής οικογένειας.

Την πρώτη χρονιά της διακυβέρνησης Τραμπ οι μυστικές υπηρεσίες είχαν ζητήσει πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψουν τις ανάγκες προστασίας της οικογένειας του προέδρου.

Οι αμερικανοί φορολογούμενοι πληρώνουν για την ασφάλεια των προέδρων και μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους. Πέρυσι η οικογένεια Τραμπ επιβάρυνε τον προϋπολογισμό των μυστικών υπηρεσιών με 10.200 δολάρια για την χρήση ξενώνων για τους πράκτορες που είχαν αναλάβει την φύλαξη του γκολφ κλαμπ που έχει ο Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ.

Το 2021 γράφτηκε στον Τύπο ότι οι μυστικές υπηρεσίες υποχρεώθηκαν να ενοικιάσουν ένα στούντιο στην Ουάσινγκτον μόνο και μόνο επειδή οι πράκτορες έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε κάποια τουαλέτα, καθώς η Ιβάνκα Τραμπ δεν τους επέτρεπε να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες στο σπίτι της. Το στούντιο αυτό κόστιζε στους φορολογούμενους 3.000 ευρώ τον μήνα.

topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας