Επιστήμη

Μελέτη: Αυστηροί γονείς μεγαλώνουν επιτυχημένα και ανεξάρτητα παιδιά

 

Αν είχατε αυστηρούς γονείς όταν ήσασταν παιδί, είστε πολύ τυχεροί, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι γονείς που είναι αυστηροί μεγαλώνουν επιτυχημένα και ανεξάρτητα παιδιά.

Φυσικά πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία, συμπεριλαμβανομένης της ανατροφής των παιδιών, γιατί η υπερβολική αυστηρότητα δεν κάνει καλό.

Πιθανότατα έχετε νιώσει ότι οι γονείς σας σας «τιμωρούν» γιατί πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το δωμάτιο και να κάνετε τα μαθήματά σας στην ώρα σας. Αν και είναι δύσκολο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μια μέρα θα νιώσετε ευγνωμοσύνη για αυτό.

Ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Essex διεξήγαγε μια μελέτη που περιελάμβανε περισσότερα από 15.000 παιδιά ηλικίας 13 έως 14 ετών σε μια περίοδο 6 ετών. Η μελέτη έδειξε ότι οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν πολύ απαιτητικές μητέρες. Τα παιδιά που ήταν πιο ασφαλή είχαν αυστηρές μητέρες με υψηλές προσδοκίες.

Αυτά τα παιδιά είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποφοιτήσουν από το κολέγιο και να βρουν μια καλή δουλειά, χάρη στα χαρακτηριστικά και τις συνήθειες που τους ενστάλαξε η μητέρα τους καθώς μεγάλωναν.

Πηγήabcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου 

 ertnews

 

banner-article

Ροη ειδήσεων