Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκινά αύριο στην Τουρκία ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων / Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν

***

Σπύρος Σιδέρης

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν ότι η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και οι διαπραγματευτικές διαδικασίες.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, τονίζοντας την αναγκαιότητα της κατάπαυσης του πυρός και της ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνεισφέρει με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτή τη διαδικασία.

Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν ότι η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Τσαβούσογλου: Έχουμε επίγνωση της ευθύνης

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, ότι η Τουρκία έχει επίγνωση της ευθύνης που απορρέει από την εμπιστοσύνη που της αποδίδουν και οι δυο πλευρές.

«Με πρωτοβουλία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι διαπραγματευτικές αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα συναντηθούν στην Τουρκική Δημοκρατία.

Έχουμε επίγνωση της ευθύνης που απορρέει από την εμπιστοσύνη που αποδίδουν στην Τουρκική Δημοκρατία και οι δύο πλευρές.

Ελπίζουμε ότι οι συναντήσεις θα οδηγήσουν σε διαρκή κατάπαυση του πυρός και θα επιτρέψουν την ειρήνη.»

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας