Απόψεις Κόσμος

“Η Ουκρανία μετά το 2014” γράφει ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, Αντιπτέραρχος εα

***
Η αποστολή Ελληνικού οπλισμού στην Ουκρανία εμπλέκει την χώρα μας σε ακραίο και επικίνδυνο σημείο που θα επιφέρει μεγάλη οικονομική, ενεργειακή ασφυξία στον λαό αλλά κυρίως στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Γενικά τώρα η Ρωσική ομοσπονδία θα είναι εναντίον μας σε πολλούς τομείς, όπως οικονομικούς, διπλωματικούς, Κυπριακό κλπ.

Θοδωρής Παπαδόπουλος, Αντιπτέραρχος (Ι) εα

Σε όλους τους πολέμους για τους ερμηνεύσει κανείς δίκαια, στο μέτρο του δυνατού, πρέπει να δει πρώτα τις αιτίες και μετά τις αφορμές, ΠΟΤΕ αντίστροφα και φυσικά να εξετάσει όλους τους παράγοντες (γεωστρατηγικούς γεωοικονομικούς εθνολογικούς και άλλους).

Φυσικά είναι απαραίτητο να γίνει μια ψύχραιμη ανάλυση και των υπευθύνων για τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και της σιωπής αλλά και της άρνησης εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για την αποφυγή του πολέμου από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Ο πόλεμος ξεκίνησε στην πραγματικότητα με:

α) το πραξικόπημα της πλατείας Μαιντάν το 2014,

β) την παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ και από τους δυο εμπολέμους

(Μινσκ 1, η συμφωνία υπεγράφη στις 5 Σεπτεμβρίου 2014)

(Μινσκ 2, η οποία υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2015.)

Ο καθένας μπορεί να τις βρει και να τις μελετήσει .Κατά την γνώμη μπορεί να μην ήταν τέλειες αλλά πάντως έλυναν τα προβλήματα σε μέγιστο βαθμό.

γ) και την δολοφονία 14.000 αμάχων του Ντονέτσκ από τις Ουκρανικές παραστρατιωτικές ακροδεξιές οργανώσεις την τελευταία οκταετία (ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΕ).

Πριν από όλα όμως ας δούμε τους κυριότερους προέδρους της Ουκρανία από το 2005 μέχρι σήμερα:

Βίκτορ Αντρίγιοβιτς Γιούστσενκο 2005 – 2010 με διακοπή.

Γιούλια Βολοντιμίριβνα Τιμοσένκο 18 Δεκεμβρίου 2007 – 4 Μαρτίου 2010

Βίκτορ Φέντοροβιτς Γιανουκόβιτς 25 Φεβρουαρίου 2010 – 22 Φεβρουαρίου 2014

Πετρό Ολεξίοβιτς Ποροσένκο 7 Ιουνίου 2014 – 20 Μαΐου 2019

Βολοντίμιρ Ολεξάντροβιτς Ζελένσκι 20 Μαΐου 2019 – Σήμερα

Ο ένας χειρότερος διεφθαρμένος απ’ τον άλλον. Δεν θα ήθελα λόγω χώρου να αναφερθώ σε όλους, μπορείτε όμως να αναζητήσετε το ποιόν τους, τα κατορθώματά τους και την πορεία τους στο διαδίκτυο και θα φρίξετε.

Ακόμα και ο τελευταίος, ο κωμικός ηθοποιός, κατέχει ένα σωρό offshore εταιρειών στα κρησφύγετα της δύσης και πάρα πολλά περιουσιακά στοιχεία. Αυτός αντί να ερμηνεύσει την αμείλικτη γεωγραφία, η χώρα του είναι η αυλή και κατά κάποιο τρόπο ένα από τα επίνεια της Ρωσικής ομοσπονδίας, αλλά και τα ιστορικά, πολιτισμικά, εθιμικά, και γλωσσικά και άλλα στοιχεία που συνδέουν τον Ρωσικό και Ουκρανικό λαό δυστυχώς προτίμησε την σύγκρουση μεταξύ Αμερικανοδυτικών και Ρωσίας διότι περί αυτού πρόκειται.

Όλοι οι πρόεδροι εκλέγονταν μέσα στο μετασοβιετικό περιβάλλον της Ουκρανίας και με τον ίδιο τρόπο .Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι φιλορώσοι πρόεδροι εκλέγονταν παράνομα με βία και νοθεία και όλοι οι ακροδεξιοί εκλέγονταν με καθαρές δημοκρατικές διαδικασίες.

Οι Αμερικανοί για τα γεωστρατηγικά και τα γεωοικονομικά τους συμφέροντα κόπτονται για τον ουκρανικό λαό δεκάρα δεν δίνουν όπως όλοι άλλωστε.

Το ΝΑΤΟ, το μακρύ δόρυ των ΗΠΑ, υπό την ηγεσία τους, επιδιώκει να επεκτείνει τον έλεγχο και την παγκόσμια κυριαρχία του και να υποτάξει λαούς στα γεωστρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά του συμφέροντα. Αυτή είναι η πολιτική του. Τώρα το τί είδους προστασία δίδει στα μέλη του το είδαμε στην Κύπρο και το βλέπουμε καθημερινά με την συμπεριφορά του στις τουρκικές προκλήσεις εις βάρος μας χρόνια τώρα.

Πάντα οι αποφάσεις του θα είναι όπως απεδείχθη μέχρι τώρα αλακάρτ αδιαφορώντας παντελώς για το διεθνές δίκαιο.

Για το περιβόητο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ θα μιλήσουμε σε άλλο σημείωμα μας.

Η Ελλάδα της χρεωκοπίας ως και σήμερα έχει χάσει όχι μόνο την οικονομική και πολιτική της κυριαρχία αλλά έχει μετατραπεί σε οικόπεδο των ΗΠΑ. Ο αριθμός των στρατιωτικών βάσεων, που πάντα υπήρχαν, έχει πολλαπλασιαστεί τόσο ποιοτικά αλλά και ποσοτικά. Κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι βάσεις της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης.

Ο πόλεμος έχει πολλά πρόσωπα, ανάλογα από την ψυχολογική, προπαγανδιστική και οικονομική δράση που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στη Ρωσία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Κορυφαία παραδείγματα ολοκληρωτικού οικονομικού πολέμου είναι η Κούβα, η Βενεζουέλα και το Ιράν σήμερα.

Κατά το δόγμα όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας.

Το ΝΑΤΟ επεμβαίνει στον πόλεμο έμμεσα στέλνοντας όπλα και υποστηρίζοντας την Ουκρανία, μια Ακροδεξιά κυβέρνηση που για οκτώ χρόνια επιτέθηκε και καταδίωκε τον λαό του Donbass, των αυτονομιστικών επαρχιών. Η αποστολή Ελληνικού οπλισμού στην Ουκρανία εμπλέκει την χώρα μας σε ακραίο και επικίνδυνο σημείο που θα επιφέρει μεγάλη οικονομική, ενεργειακή ασφυξία στον λαό αλλά κυρίως στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Γενικά τώρα η Ρωσική ομοσπονδία θα είναι εναντίον μας σε πολλούς τομείς, όπως οικονομικούς, διπλωματικούς, Κυπριακό κλπ.

Αντί λοιπόν να τηρηθούν οι συμφωνίες του Μινσκ, ας δούμε μερικά από τα νομοθετήματα που ψήφισε η Ουκρανική Βουλή και οι πρόεδροι της μετά τον πραξικόπημα του Μαιντάν το 2014 για να αντιληφθούμε προς τα που πήγαινε και από ποιους εξωθείτο σ’ αυτό.

4201 – Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας.

4217 – Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της «σοβιετικής κατοχής» της Ουκρανίας.

4176 – Σχέδιο νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα και που τώρα είναι θεσμικά επιτρεπτή.

4184 – Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του Β. Αβάκοφ και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο.

4215 – Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων», όπου οι ήρωες Ουκρανοί του κόκκινου στρατού «σβήστηκαν» από την ιστορία της Ουκρανίας.

4203 – Σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών.

4215 – Σχέδιο ψηφίσματος απόδοσης τιμής στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων.

4211 – Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας ( κυρίως Ρωσικής καταγωγής ή ρωσόφωνοι ) . (Στη θέση τους προσλήφθηκαν δεκάδες χιλιάδες μέλη των ακροδεξιών ομάδων).

4199– Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους. Απαγορεύθηκαν τα ρωσικά, τα ρουμανικά, τα ουγγρικά και τα ελληνικά. (ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ.)

Στην εθνολογική σύνθεση του λαού της Ουκρανίας δεν θέλω να αναφερθώ είναι εύκολο στον οιονδήποτε καλόπιστο αναγνώστη να την βρει στο διαδίκτυο .Λέγω μόνο ότι ο μισός περίπου πληθυσμός της Ουκρανίας δεν είναι ρωσόφωνοι αλλά γνήσιοι Ρώσοι.

Όλα τα παραπάνω νομοθετήματα αποδεικνύουν τον πολιτικό προσδιορισμό των κυβερνήσεων της Ουκρανίας αλλά και την κατεύθυνση της δεξιάς ελίτ της και για το που θέλει να οδηγήσει την χώρα.

Τα μεγάλα ηγεμονικά Αμερικανοδυτικά μέσα ενημέρωσης παραμένουν συνένοχοι στις σφαγές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ και αλλού.

Ο ψυχολογικός πόλεμος των μεγάλων Αμερικανοδυτικών ΜΜΕ επιβάλλει την καταστροφική τους προπαγάνδα ρίχνοντας λάδι στη σύγκρουση, διαδίδουν ψέματα και παραπληροφόρηση των γεγονότων. Σιωπούν και κρύβουν την αλήθεια για τον πόλεμο, επιδιώκουν να δαιμονοποιήσουν μονόπλευρα τους στόχους τους. Στον πόλεμο η προπαγάνδα έχει δυο πλευρές ΑΛΛΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η ένταση της κατάστασης και η επέμβαση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία θα προκαλούσε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος θα επηρέαζε ολόκληρο τον κόσμο και ίσως σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα. Είναι επείγον να βρεθεί μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων πριν να είναι πολύ αργά. Η αποστολή όπλων και μαχητών στην Ουκρανία, η εφαρμογή κυρώσεων και ποινών στη Ρωσία προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά με καύσιμα. Είναι σαν να έχεις μια πεδιάδα έτοιμη για θερισμό και να παίζεις με τους αναπτήρες.

Το ΝΑΤΟ δεν ήταν ούτε είναι διεθνής οργανισμός που προβαίνει σε ειρηνικές λύσεις . Επιδιώκει πάντα να προστατέψει τα συμφέροντά του, ποτέ άλλωστε ένας στρατιωτικός οργανισμός δεν προβαίνει σε ειρηνικές λύσεις.

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας επηρεάζουν και την παγκόσμια οικονομία πολύπλευρα και την κατάσταση πολλών χωρών που χρειάζονται τη Ρωσία. Ίσως είναι και μπούμερανγκ για τις χώρες που τις επιβάλλουν. Ήδη η αλλαγή στάσης των ΗΠΑ προς Βενεζουέλα και Ιράν για προμήθεια πετρελαίου δείχνει την απόλυτη υποκρισία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι το δέκα τοις εκατό από την λυσσαλέα αντίδραση των κυρώσεων του Αμερικανοδυτικού παράγοντα αν είχαν εφαρμοστεί προς την Τουρκία για την εισβολή τους στην μαρτυρική Κύπρο το κυπριακό θα είχε λυθεί.

Είναι σημαντικό επίσης να επισημανθεί η θέση της Κίνας, η οποία παρακολουθεί ήρεμα ίσως και πονηρά τα γεγονότα και τις συνέπειες του πολέμου και την προέλαση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, και ενεργεί ως μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για να βάλει τέλος στην ένοπλη σύγκρουση. Η Κίνα γνωρίζει ότι η ίδια αποτελεί τον βασικό ανταγωνιστή και στόχο σε έναν νέο πολύ-πολικό κόσμο όπου η κυρίαρχη τάξη των ΗΠΑ αδυνατεί να «ΧΩΝΕΨΕΙ» .

Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων με ισότητα και όχι κάτω από την καπιταλιστική επιβολή και την υποβάθμιση που δημιουργεί περισσότερη φτώχεια και ανισότητες. Η εποχή της νεοαποικιοκρατίας μάλλον τείνει να παρέλθει.

Σήμερα δυστυχώς οι λαοί του κόσμου απουσιάζουν στις αποφάσεις και οι δρόμοι που πρέπει να ακολουθήσει ο κόσμος είναι της ειρήνης, της αλληλεγγύης, για την καταπολέμηση της πείνας, της φτώχειας, του κλίματος, από την κλιματική καταστροφή που ήδη συντελείται και στην Ουκρανία με τον πόλεμο.

Η Ρωσία και η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσουν τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να σώσουν ζωές και ότι οι πρόσφυγες θα έχουν τη βασική φροντίδα και ασφάλεια για τη ζωή τους και τις οικογένειές τους.

Η ανθρωπότητα περνά στιγμές μεγάλης αβεβαιότητας και οδύνης που έχουν στοιχίσει εκατομμύρια ζωές σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η μαρτυρική Παλαιστίνη και η Υεμένη αλλά και άλλες περιοχές απουσιάζουν από τα κυρίαρχα Αμερικανοδυτικά ΜΜΕ. Η γενοκτονία των λαών σβήνεται από την μνήμη ανθρώπων και των κοινωνικών δικτύων με αλγόριθμους. Δεν σβήνει όμως από την ιστορική μνήμη μας. Ο πόλεμος της προπαγάνδας έχει γίνει αντιληπτός σε όλους μας.

(Οι διάφοροι Πρετεντέρηδες και Πρετεντεράκηδες όπως μου είπε κάποιος φίλος πρέπει να πάνε στο σπίτι τους, διότι απλά αυτοεξευτελίζονται καθημερινά.)

Δυσοίωνο βλέπω το μέλλον όσο η ΗΠΑ δεν μπορούν να χωνέψουν ΟΤΙ:

1) Η μονοκαθεδρία τους στην δύση ακόμα και στον διπολικό κόσμο των ΗΠΑ- ΕΣΣΔ παρήλθε.

2) Η παγκόσμια εξουσία τους μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ παρήλθε ανεπιστρεπτί.

3) Η Κίνα προβάλει ώς ο δεύτερος πόλος παγκόσμιας ισχύος σε όλα τα επίπεδα ουδείς αμφιβάλει γιαυτό

4) Η Ινδία αυτή η τεράστια βασιλική κόμπρα άρχισε να ξεπροβάλει ως πυρηνική δύναμη πλέον και φυσικά να ανέρχεται σε όλα τα επίπεδα, κυρίως όμως στο στρατιωτικό.

5) Η Βραζιλία μέλος του BRICS (16 Ιουνίου του 2009), και αυτή θέλει να παίξει τον ρόλο που πιστεύει ότι έχει .Πάντως έχει απογαλακτισθεί από την κηδεμονία των ΗΠΑ.

6) Η Νότια Αφρική, χώρα τεράστια σε έκταση, μέλος και αυτή του BRICS βαδίζει έναν δικό της δρόμο σε αχαρτογράφητα ακόμα νερά και δεν έχει τελικά προσδιορίσει την θέση της σε έναν πολύ- πολικό κόσμο που έρχεται. Πάντως κάποιο ρόλο θα παίξει.

7) Το Ιράν αρχίζει να αισθάνεται ως περιφερειακή δύναμη και ουδείς γνωρίζει αν έχει ή σύντομα θα έχει πυρηνικά όπλα, πάντως θα θελήσει να πάρει το μερτικό του στον κόσμο που έρχεται.

8) Η Ιαπωνία και η Αυστραλία θα είναι πάντα παρακολούθημα των ΗΠΑ

9) Άφησα τελευταία την ΕΕ που τελευταία κάποιοι εύστοχα την αποκαλούν και γηραιά «πόρνη» διότι κατά την άποψή μου στον ΝΕΟ κόσμο που έρχεται εκτός από κάποια οικονομική ισχύ ,δεν θα παίξει κανέναν ρόλο ή θα είναι ένα παρακολούθημα των ΗΠΑ κάτι σαν ρόλος κομπάρσου.

Άλλωστε η ιστορία δεν αγάπησε ποτέ τις μακρόχρονες ηγεμονίες

Έτσι εκτιμώ ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα στον ΝΕΟ κόσμο που έρχεται, αν και πιστεύω ότι θα υπάρχουν και άλλες αναλύσεις καλύτερες .

Όλα αυτά βλέπει η Αμερικανική ελίτ και οι λακέδες ευρωπαίοι που τους ακολουθούν και για αυτά ενδιαφέρονται , και δεν θέλουν να τα πιστέψουν.

Για κανέναν λαό δεν ενδιαφέρονται.

ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, BUSINESS AS USUAL

Με την λήξη του πολέμου και όταν σταματήσει η αντάρα και κατακάτσει ο κουρνιαχτός θα αποδειχθούν πράγματα και θαύματα που δεν θα τα χωράει ο ανθρώπινος νους , ένα μικρό δείγμα , (κερδοσκοπίες, ξέπλυμα μύρου χρήματος, απάτες, στημένες διαπραγματεύσεις ,αθλιότητες πολεμικών βιομηχανιών κλπ κλπ)

Η προπαγάνδα που υφιστάμεθα ένθεν κακείθεν θα βλέπει την ντροπή και θα ντρέπεται.

 new-economy.gr

Σημείωση Φαρέτρας: Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας Α.Τ.

banner-article

Ροη ειδήσεων