Κόσμος Περισσότερο διαβασμένα

Σκοτ Ρίττερ: “Στην Ουκρανία εκπαιδεύσαμε ναζί / Ο Ζελένσκυ χειραγωγείται από τη CIA”

———

*Σκοτ Ρίττερ, σας ευχαριστώ που είστε μαζί μας απόψε.

Εγώ ο ίδιος ξαφνιάστηκα την περασμένη Κυριακή, όταν έγινε γνωστή η είδηση για πρώτη φορά από το Ρωσσικό Υπουργείο Αμύνης, αλλά είχα επιφυλάξεις για το αν ήταν αληθινή. Χθες όμως, την επιβεβαίωσε η Βικτόρια Νούλαντ ενώπιον της Γερουσίας. Σωστά;

Λοιπόν, επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν εργαστήρια βιολογικής έρευνας. Δεν επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν βιολογικά όπλα ή εργαστήρια ερευνών βιολογικού πολέμου, αλλά η διαφορά μεταξύ των δύο είναι μερικές φορές δυσδιάκριτη και οι Ηνωμένες Πολιτείες κινούνται εδώ και πολλά χρόνια πάνω σε μια πολύ λεπτή γραμμή, μεταξύ του τί είναι επιτρεπτό, ως προς τα βιολογικά και τοξικά όπλα, κατά τη σχετική Σύμβαση και το άρθρο 1 αυτής, και του τί είναι απαγορευμένο.

Νομίζω ότι, όταν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία, θα αποκαλυφθεί ότι αυτό που συνέβαινε στην Ουκρανία σαφώς και εμπίπτει στο πεδίο της απαγόρευσης. Αυτό το ξέρουμε από τον Ρόμπερτ Πόουπ, τον διευθυντή του προγράμματος. Το Υπουργείο Αμύνης επόπτευε το πρόγραμμα λειτουργίας αυτών των εργαστηρίων. Αυτός έδωσε συνέντευξη τύπου, ακριβώς πριν αρχίσει ο πόλεμος, όπου ανησυχούσε μην τυχόν οι Ρώσσοι αποκόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα ή βομβαρδίσουν τα εργαστήρια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, λέγοντας ότι τα δείγματα που υπάρχουν εκεί, τα παθογόνα δείγματα που είναι κατεψυγμένα, κινδύνευαν να ξεπαγώσουν, καθώς η εγκατάσταση θα κατέρρεε, και τα παθογόνα θα ελευθερώνονταν. Αυτή είναι μια εύλογη ανησυχία, αλλά μετά συνέχισε λέγοντας κάτι, στο οποίο μακάρι να είχε δώσει συνέχεια ο Μάρκο Ρούμπιο με τη Βικτόρια Νούλαντ, είπε δηλαδή ότι κάποιες εγκαταστάσεις είναι πρόσφατα κατασκευασμένες, άλλες όμως χρονολογούνται από τη σοβιετική περίοδο του βιολογικού πολέμου, που σημαίνει ότι είναι εγκαταστάσεις βιολογικού πολέμου και είπε ότι οι επιστήμονες παραμένουν επιστήμονες. Δεν αμφιβάλλω ως προς το ότι αυτοί οι επιστήμονες διατηρούν τα όπλα πάνω στα οποία δούλευαν. Ναι, αυτά είναι κυριολεκτικά εγκαταστάσεις βιολογικού πολέμου, επειδή αποθηκεύουν και διατηρούν δείγματα παραγόντων για βιολογικό πόλεμο, που δεν έχουν χρησιμότητα για προληπτική βιολογική έρευνα, για αμυντική έρευνα. Η έρευνα έχει λόγο ύπαρξης μόνο αν κάποιος αποπειραθεί την μελλοντική αναπαραγωγή τους ως μέρος ενός ανασυγκροτημένου προγράμματος για βιολογικά όπλα.

Είναι λίγο δηκτικό να το λέω, αλλά η Ρωσσία πέτυχε στην Ουκρανία, ενώ οι ΗΠΑ απέτυχαν στο Ιράκ, διότι εισέβαλε σε μια χώρα με βιώσιμη ικανότητα βιολογικού πολέμου.

Ναι, είναι μία από τις μεγαλύτερες ειρωνείες. Στο Ιράκ 1.000.000 νεκροί, το Ιsis και η Al-Qaeda να αλωνίζουν και ο κόσμος να έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φαράγγι μίσους, που άνοιξε και δεν θα κλείσει ποτέ, ενώ δεν υπήρχαν καθόλου χημικά όπλα, τελικά.

Ας προχωρήσουμε, αν μου επιτρέπετε.

Εκμεταλλευόμενος το στρατιωτικό σας παρελθόν και τις στρατιωτικές σας γνώσεις, θα ήθελα την άποψή σας ως προς το εξής:

Η Ρωσσία διεξάγει αυτόν τον πόλεμο με το ένα χέρι εσκεμμένα πίσω από την πλάτη της. Αν το ήθελε, θα μπορούσε να ισοπέδωσει κάθε πόλη της Ουκρανίας, όπως κάναμε εμείς στο Ιράκ, το 2003. Έχω δίκιο σε αυτό;

Ναι, οφείλω να το παραδεχτώ. Όταν η Ρωσσία ξεκίνησε αυτή την ενέργεια, ήμουν ένας από αυτούς που πίστευαν ότι θα χρησιμοποιούσαν το δόγμα τους στην επιδίωξη των στρατιωτικών τους στόχων και αυτό είναι να συνδυάσουν τη συντριπτική δύναμη πυρός, που σημαίνει μαζικές βολές του πυροβολικού, που κυριολεκτικά αταστρέφουν την περιοχή μπροστά τους, ακολουθούμενη από μαζική επίθεση των τεθωρακισμένων μέσω αυτής της περιοχής διεισδύοντας και προχωρώντας και επαναλαμβάνοντας, αν χρειαστεί, καταστρέφοντας κυριολεκτικά τα πάντα στο πέρασμά τους.

Πρόκειται για έναν στρατό απολύτως ικανό να το κάνει αυτό και σοκαρίστηκα λίγο όταν είδα ότι δεν το έκαναν.

Ξέρετε, θα σας πω δύο πράγματα.

Πρώτον: έχουμε Ουκρανούς φίλους που είναι πολύ κατά των Ρώσσων, αλλά έχουν οικογένεια πίσω στην Ουκρανία και φυσικά επικοινωνούν, για να μαθαίνουν πώς είναι η κατάσταση. Τα μέλη της οικογένειας είπαν: ”Οι Ρώσσοι είναι εδώ.” Και τους ρωτάνε: ”Σας κακομεταχειρίζονται;” ”Όχι, είναι πολύ ευγενικοί.” ”Είναι ευγενέστατοι. Μας λένε: ‘Ζήστε τη ζωή σας.’ Μας αφήνουν να σηκώσουμε την ουκρανική σημαία. Μας λένε μόνο: ‘Φύγετε από τον δρόμο μας, για να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Δεν θέλουμε να μπλέκουμε στα πόδια σας. Δεν θέλουμε τίποτα από σας.”Λίγες ημέρες αργότερα, μας είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν αντεπιτεθεί και υπερίσχυσαν των ρωσσικών. Η ηπιότητα έσπρωξε τους Ρώσσους πίσω. Είπε ότι οι Ρώσσοι αρνήθηκαν να αμυνθούν στην αστική περιοχή, επειδή δεν ήθελαν να προκαλέσουν απώλειες πολιτών.

Έπειτα άκουσα έναν Ρώσσο στρατηγό, ο οποίος είπε: ”Στην Ουκρανία χρησιμοποιούμε τις συριακές τακτικές.” Τώρα πολλοί άνθρωποι στη Δύση θα πουν: ”Να τα μας, το ‘ξερα πως οι Ρώσσοι σκόπευαν να ισοπεδώσουν με βόμβες το Χαλέπι!” Δεν ισοπέδωσαν με βομβαρδισμούς οι Ρώσσοι το Χαλέπι. Αυτό που έκαναν ήταν να συνεργαστούν με τον συριακό στρατό, για να περικυκλώσουν την αστική περιοχή, όπου οι τζιχαντιστές είχαν συγκεντρωθεί τρομοκρατώντας τον πληθυσμό. Να τους περικυκλώσουν και μετά να τους δώσουν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν την πόλη με λεωφορεία με εγγυημένη την ασφάλειά τους από τους Ρώσσους και τη στρατιωτική αστυνομία. Μια ήπια προσέγγιση, καθώς προστατεύονται οι πολίτες. Προστατεύονται οι αστικές περιοχές. Ο στρατηγός είπε: ”Πληρώσαμε βαρύ τίμημα κάνοντας αυτό. Βαρύ τίμημα γι’ αυτό.” Είπε: ”’Εχουμε καταστρέψει την ικανότητα της Ουκρανίας να διεξαγάγει συνεκτική μάχη, που σημαίνει μεραρχίες, συντονισμό των μεραρχιών κ.λπ. Και ενώ έχουν ακόμα τη δυνατότητα να επιχειρούν σε επίπεδο τάγματος και ταξιαρχίας, αυτοί κόβουν τις φάλαγγές μας, σκοτώνουν τα αγόρια μας, επειδή πορευόμαστε με ήπιο τρόπο.”

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Το Χαρκίβ ή Χαρκόβ, όπως θέλετε πείτε το. Ξέρετε, απόσπασμα Ρώσσων πήγε με πρόθεση τη διαπραγμάτευση. Καθ’ οδόν, ο αντιδήμαρχος που θα τους συναντούσε δολοφονήθηκε από το τάγμα Αζόφ ως δήθεν συνεργαζόμενος και η ομάδα των 15 ανδρών που στάλθηκε εκεί περικυκλώθηκε και εξοντώθηκε από Ουκρανούς, που πολεμούσαν σε αστική περιοχή και ο κόσμος λέει γιατί, μα γιατί, οι Ρώσσοι βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές στο Χάρκοβο; Επειδή οι Ουκρανοί έχουν σκάψει εκεί μέσα. Σκάβουν και βάζουν τον οπλισμό τους εκεί και τώρα η Ρωσσία σταμάτησε προσωρινά. Έχω την εντύπωση, νομίζω πως άκουσα τον Ρώσσο στρατηγό να το λέει αυτό, ότι δηλ. δίνουν στους Ουκρανούς μια τελευταία ευκαιρία για να τελειώσει αυτό το πράγμα. Για την ουκρανική κυβέρνηση είναι τετελεσμένο γεγονός. Η ουκρανική κυβέρνηση γνωρίζει ότι έχασε. Όποιος δεν δίνει σημασία στην προπαγάνδα, ξέρει ότι η Ουκρανία έχει χάσει αυτή τη μάχη. Τώρα θα ζήσει το πικρό αιματηρό τέλος, όπως όταν οι Ρώσσοι πέρασαν τον Βιστούλα και έφτασαν στο Βερολίνο. Οι Γερμανοί είχαν χάσει, αλλά συνέχισαν να πολεμούν δίνοντας αιματηρή μάχη για το Βερολίνο, που κόστισε και στις δύο πλευρές πολλές ζωές. Οπότε πολύς αγώνας απομένει ακόμα στους Ουκρανούς, αλλά αγωνίζονται υποστηρίζοντας μια χαμένη υπόθεση. Αν οι Ουκρανοί αρνηθούν τη ρωσσική προσφορά που πιστεύω ότι θα κάνει ο Λαβρώφ αύριο, στην Τουρκία, οι Ρώσσοι θα προχωρήσουν με σφοδρότητα. Όχι ότι θα προσπαθήσουν να στοχεύσουν αμάχους, αλλά δεν θα φερθούν με το γάντι στον ουκρανικό στρατό. Γιατί μέχρι στιγμής οι Ρώσσοι αντιμετωπίζουν τον ουκρανικό στρατό ως τους σοβιετικούς αδελφούς τους, που σημαίνει: καταλαβαίνουμε ότι αντιστέκεστε. Καταλαβαίνουμε ότι υπερασπίζεστε τη χώρα σας, αλλά δεν θέλουμε να σας κατασφάξουμε, αν και θα μπορούσαμε.

Λοιπόν, αυτό τελείωσε και νομίζω ότι αυτό που μένει να δούμε, τις επόμενες μέρες, είναι τί θα γίνει αν η Ουκρανία δεν συνθηκολογήσει σύμφωνα με τους όρους των Ρώσσων. Τότε θα δούμε έναν άλλον πόλεμο. Θα είναι κυριολεκτικά η κόλαση επί της γης για τον ουκρανικό λαό και για τον ουκρανικό στρατό και, ως κάποιος που έχει μελετήσει τον ρωσσικό τρόπο πολέμου, δεν το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου, εκτός αν πρόκειται φυσικά για νεοναζί ή τζιχαντιστές.

Πόσο πιθανό είναι, στην Τουρκία, να επιτευχθεί συμφωνία κατά την άποψή σας;

50-50 κατά τη γνώμη μου. Επειδή άκουσα τον Ζελένσκυ να μιλάει και είναι δημοφιλής. Είναι κυριολεκτικά διπολικό άτομο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έχει πει πράγματα όπως: Γιατί να θέλω να γίνω μέλος του ΝΑΤΟ; Με πρόδωσαν. Γιατί να θέλει κάποιος να είναι μέλος του ΝΑΤΟ; Με πρόδωσαν. Οπότε ίσως θα δεχόμουν την ουδετερότητα, αν μπορούσα να πάρω γραπτές εγγυήσεις ασφάλειας, που φυσικά η Ρωσσία θα του δώσει, οπότε ξέρουμε ότι ο Ζελένσκυ θα μπορούσε, είναι τουλάχιστον ικανός, να συζητήσει την αποδοχή αυτού του όρου.

Για το Ντονμπάς – το Λουχάνσκ και το Ντονιέτσκ, είπε: Τί να τα κάνω αυτά; Ανθρακωρυχεία είναι. Τί τα θέλω; Δώσ’ τα. Φαίνεται πως έχει αποδεχτεί ότι αυτές είναι ανεξάρτητες οντότητες τώρα και δεν θα είναι ποτέ ξανά μέρος της Ουκρανίας.

Για την Κριμαία, είπε: είμαι ανοιχτός στο να συζητήσουμε κάτι που σέβεται τη βούληση του λαού όπως δημοψήφισμα, με τη συμμετοχή του λαού, και αν ψηφίσουν να είναι ανεξάρτητοι, θα το δεχτεί αυτό.

Φαίνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα, αλλά αυτό γίνεται όποτε ο Ζελένσκυ παίρνει αποστάσεις από τους χειριστές του. Μετά τον επαναφέρουν στην τάξη. Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό. Ότι χειραγωγείται από την CIA και την MΙ6. Εμείς οι δύο έχουμε μιλήσει στο παρελθόν για την MΙ6, πώς χειρίστηκε την υπόθεση του Ιράκ. Αυτή την επιχείρηση πληροφοριών, όπου φύτεψαν πληροφορίες με ψυχολογικό πόλεμο, για να δημιουργήσουν μια αντίληψη στο βρετανικό κοινό, που να ευνοεί την υποστήριξη του πολέμου στο Ιράκ. Και η CIA έκανε το ίδιο πράγμα. Αυτό ακριβώς κάνουν και τώρα.

Από πού νομίζετε ότι ξεφύτρωσαν οι 13 γενναίοι, οι ”Υπερασπιστές του Φιδονησιού”; Η CIA το έγραψε. Το ”Φάντασμα του Κιέβου”; Η CIA το έγραψε. Ξέρουμε ότι οι New York Times, ξεχνάω αν εκεί γράφτηκε ή ίσως στο Associated Press, ή αλλού, ήταν πάντως ειλικρινής σχετικά με το “Δεν χρειάζομαι βόλτες”… ”Χρειάζομαι όπλα”… που ήταν η διάσημη φράση του. Δεν αναφέρθηκαν στον ίδιο. Αναφέρθηκαν σε έναν ανώνυμο μυστικό πράκτορα των ΗΠΑ που αναφέρθηκε στον Ζελένσκυ. Εννοώ ότι ήταν πιο ειλικρινής από ποτέ.

Και μετά αυτή η γελοία ομιλία που έδωσε στο βρετανικό κοινοβούλιο. Ξέρετε, αναφέροντας τον Τσώρτσιλ, αναφέροντας τον Ερρίκο τον Ε’. Νομίζετε ότι ο Ζελένσκυ τα έγραψε αυτά; Όχι, αυτά γράφτηκαν από τους χειριστές του της CIA και της MI6 και το θλιβερό είναι, ότι το βρετανικό κοινοβούλιο επέτρεψε να εξευτελιστεί με αυτόν τον τρόπο. Εδώ λειτουργεί ένας από τους αρχαιότερους θεσμούς της δημοκρατίας στον κόσμο και επέτρεψε στον εαυτό του να χρησιμοποιηθεί από τη δική του υπηρεσία πληροφοριών, για να διαδώσει προπαγάνδα, να προπαγανδίσει ένα ψέμα. Ντροπή στο βρετανικό κοινοβούλιο! Ντροπή στον βρετανικό λαό, που επέτρεψε να συμβεί αυτό, όπως ακριβώς λέω: Ντροπή στον αμερικανικό λαό. Ντροπή και στο Κογκρέσσο! Αλλά τουλάχιστον εμείς δεν έχουμε… …δεν μας χρησιμοποίησαν… ή μάλλον μας χρησιμοποίησαν… Ο Ζελένσκυ μίλησε στη Γερουσία των Η.Π.Α. με τον ίδιο τρόπο, οπότε ναι, είμαστε και οι δύο ένοχοι που επιτρέψαμε στους δημοκρατικούς μας θεσμούς να ταπεινωθούν με το να μην είναι τίποτα περισσότερο από πιόνια των μυστικών υπηρεσιών μας. Και για την Αμερική ισχύει, ναι.

Χειροκροτούσαν σαν τις φώκιες, την τελευταία φορά που τους είδα να χειροκροτούν όρθιοι στο βρετανικό κοινοβούλιο. Ήμουν εκεί και ήμουν ο μόνος που δεν στάθηκε όρθιος. Ήταν την ημέρα που παρέδιδε ο Τόνυ Μπλαιρ το αξίωμα του πρωθυπουργού και έβαλε το στυλό του μέσα στο κουτί των αποστολών και περπατούσε για τελευταία φορά και ολόκληρη η εθνοσυνέλευση στεκόταν όρθια και χειροκροτούσε σαν τις φώκιες. Δεν χειροκροτούν τώρα για τον Τόνυ Μπλαιρ και τον πόλεμο στο Ιράκ και σίγουρα ούτε ο ιρακινός λαός το κάνει.

Λίγα πράγματα ακόμα λόγω της πείρας σας, αν μου επιτρέπετε.

Η παρουσία σήμερα στην Ουκρανία των φανατικών ισλαμιστών που κόβουν λαιμούς και κεφάλια, των φανατικών ισλαμιστών που τους έφεραν από το Ιντλίμπ μέσω Τουρκίας. Γιατί να το κάνουν αυτό και ποιοί είναι οι κίνδυνοι, αν έχουν κάνει κάτι τέτοιο;

Λοιπόν, κατ’ αρχάς μπορείτε να κρίνετε μόνος σας. Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα απαντώντας. Υπήρξε πολλή προπαγάνδα, σαν αυτό, προπαγάνδα ότι η Ρωσσία έχει φέρει μισθοφόρους της ομάδας Βάγκνερ και ότι η Ρωσσία σκοπεύει να φέρει Σύριους μαχητές. Σας λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο ρωσσικός στρατός, που είναι ένας από τους πιο επαγγελματικούς στρατούς στον κόσμο, δεν σημαίνει ότι είναι αλάνθαστος. Δεν σημαίνει ότι δεν κάνει λάθη. Αλλά έχει επαγγελματίες αξιωματικούς. Και είναι από τους καλύτερα εκπαιδευμένους στρατιωτικούς επαγγελματίες στον κόσμο. Δεν θα επέτρεπαν ποτέ σε μισθοφόρους να πολεμήσουν μαζί με τους στρατιώτες τους. Δεν θα επέτρεπαν ποτέ να πάρουν μέρος σε ρωσσική επιχείρηση στην Ευρώπη, να επιτρέψουν στους Σύριους να ενωθούν μαζί τους, γιατί αυτό θα μείωνε την πολεμική τους ικανότητα. Εκπαιδεύονται για να πολεμούν μεταξύ τους. Αν έφερναν Σύριους, αυτοί δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που κάνουν οι Ρώσσοι. Θα υπήρχε μείωση στο πεδίο της αποτελεσματικότητας και θα πέθαιναν άνθρωποι. Η Ρωσσία δεν θα το έκανε ποτέ αυτό, γιατί έχει επαγγελματίες στον στρατό.

Η Ουκρανία έκανε πρόσφατα το εξής: Έδωσε 25.000 όπλα σε πολίτες. Αυτό είναι ηλιθιότητα. Αν έχετε δει την ταινία ‘Η Πτώση’, για τη μάχη του Βερολίνου, υπάρχει μία σκηνή με έναν στρατηγό υπεύθυνο για την άμυνα της πόλης, που παρακολουθεί τη νεολαία. Η νεολαία του Χίτλερ τρέχει στους δρόμους, σφαγιάζεται, και βασικά λέει: Γιατί είναι εδώ; Δεν μπορούν να πολεμήσουν, δεν ξέρουν τι κάνουν. Δεν έχουν ιδέα από κάλυψη πυρός, απόκρυψη κ.λπ. Πήγε και παρακάλεσε να τους αποσύρουν από το πεδίο της μάχης, αλλά ο Χίμλερ φυσικά είπε όχι, αλλά ο Ζελένσκυ έδωσε όπλα σε πολίτες οι οποίοι κυριολεκτικά θα σφαγιαστούν, αν χρειαστεί να πολεμήσουν. Έχει απελευθερώσει φυλακισμένους για να πολεμήσουν, άνοιξε την πόρτα σε παράνομους μαχητές, τους μισθοφόρους από την Ευρώπη, που αν αιχμαλωτιστούν από τη Ρωσσία, θα τους περάσουν από μια πρόχειρη δίκη και

θα τους στήσουν στο απόσπασμα. Θα εκτελεστούν, επειδή δεν έχουν δικαιώματα ή προστασία. Είναι το χειρότερο είδος αποβρασμάτων που εκμεταλλεύονται τις συγκρούσεις. Και τώρα τί κάνει η κυβέρνηση του Ζελένσκυ; Έφερε τους τζιχαντιστές. Τους έφερε, επειδή τάχα θέλουν να σκοτώσουν Ρώσσους. Καθαρή κίνηση προπαγάνδας, αλλά είναι φαρμακερό χάπι. Όχι για την Ουκρανία, γιατί η Ουκρανία πρόκειται να καταστραφεί. Αμφιβάλλω αν ο Ζελένσκυ θα είναι σε θέση να καταλήξει σε ειρηνευτική συμφωνία και η Ρωσσία είπε ότι αν δεν το κάνει, θα είναι το τέλος του ουκρανικού έθνους όπως το ξέρουμε σήμερα. Θα καταστραφεί. Αλλά θα έχουμε τους τζιχαντιστές που οπλίζονται με τον τρόπο αυτό, με javelin πυραύλους και stinger πυραύλους. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, όταν ένα μάτσο αιμοδιψείς τζιχαντιστές κυκλοφορούν αυτά τα όπλα στην Ευρώπη. Θα ήθελες να είσαι ο Γερμανός Καγκελάριος που οδηγεί σε αυτοκινητόδρομο γνωρίζοντας ότι πάνω στους λόφους μπορεί να είναι μια τζιχαντιστική ομάδα κρούσης οπλισμένη που θα μπορούσε να σε βαρέσει; Θα ήθελες να είσαι ο προεδρος των ΗΠΑ, που επισκέπτεται τη Γερμανία, γνωρίζοντας ότι πάνω στους λόφους μπορεί να είναι αυτοί; Θα ήθελες να προσπαθείς να προσγειώσεις το προεδρικό αεροσκάφος, σε κάποιο αεροδρόμιο της Ευρώπης

γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πύραυλοι stinger εκεί κάτω έτοιμοι να σε καταρρίψουν; Αυτό είναι κυριολεκτικά το χειρότερο είδος απόφασης που πήρες ποτέ, εισάγοντας τόσα πολλά όπλα στην Ουκρανία με ανεξέλεγκτο τρόπο, γιατί πριν ακόμη έρθουν οι τζιχαντιστές τα έδωσες στους νεοναζί που δεν παραδίνονται. Και δεν παραδίνονται, γιατί αυτό θα είναι το τέλος τους. Θα τους εξοντώσουν. Δικαίως. Οπότε τί κάνουν στην απελπισία τους όσοι δεν μπορούν να παραδοθούν και είναι ακόμα ζωντανοί; Το σκάνε με τα λεφτά. Θα θάψουν το όπλο που έχουν σε κρυψώνα, θα συνεχίσουν την αντίσταση, την οργή τους προς τη Δύση, θα ξεσπάσουν στη Δύση και θα γίνουν, ξέρετε, παγκόσμιοι τρομοκράτες, έτσι γεννιέται η παγκόσμια τρομοκρατία. Αυτή είναι η χειρότερη απόφαση που μπορεί να πάρει κανείς και θα έχει βαριές συνέπειες στα χρόνια που θα έρθουν.

Τέλος, και το αναφέρατε αρκετές φορές, όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί των ΜΜΕ τα τελευταία οκτώ χρόνια, οι New York Times, το CNN, το BBC, όλα τα μεγάλα μέσα έχουν αναφερθεί στο πρόβλημα των νεοναζί στην Ουκρανία, αλλά ξαφνικά όλοι το ξέχασαν και αποστρέφουν τα μάτια τους από αυτό. Θεωρείσαι συνωμοσιολόγος αν τραβάς την προσοχή σε κάτι, για το οποίο όλοι έχουν κάνει εκπομπές και έχουν γράψει εκτενώς γι’ αυτό. Πόσο μεγάλο τμήμα είναι η νεοναζιστική μερίδα στον ουκρανικό πολιτικό κόσμο και ειδικά στον στρατό;

Λοιπόν, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είναι μειονότητα. Είναι μια ξεχωριστή μειονότητα που αν παρέμενε στα καθαρά πολιτικά πλαίσια θα αγωνίζονταν να πάρουν κάτι παραπάνω από μονοψήφιο ποσοστό από τους ψηφοφόρους. Το πρόβλημα δεν είναι ο ρόλος τους σε μια βιώσιμη δημοκρατία. Το πρόβλημα είναι ο ρόλος που παίζουν σε ένα κράτος που διαμορφώνεται με μια βίαιη επανάσταση.

Ξέρετε, στη σοβιετική επανάσταση υπήρχαν οι μπολσεβίκοι και οι μενσεβίκοι.

Οι μενσεβίκοι μειοψηφούσαν. Οι μπολσεβίκοι ήταν το μεγάλο κόμμα. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό ήταν σκέτη προπαγάνδα. Οι μπολσεβίκοι ήταν στην πραγματικότητα το μικρότερο κόμμα. Αλλά οι μπολσεβίκοι μέσω της βίας και της δράσης μπόρεσαν να πάρουν τον έλεγχο της επανάστασης.

Όταν εμφανίστηκε το Μαϊντάν, ήταν μια ειρηνική διαδήλωση ενάντια στην επιλογή του ρωσσόφιλου πρόεδρο της Ουκρανίας να απομακρυνθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση κλίνοντας προς τη Ρωσσία. Αυτό που συνέβη είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση κινητοποίησαν αυτή τη βιαιότατη εθνικιστική ομάδα που λυσσομανούσε στη δυτική Ουκρανία, μεταξύ των οποίων ήταν και αυτοί οι νεοναζί, που λάτρευαν τον Στεπάν Μπαντέρα και την οργάνωση, το κίνημα των Μπαντεριστών, που ήταν φιλοναζιστικό, ουκρανικό εθνικιστικό κίνημα σε αυτή την περιοχή για δεκαετίες. Αυτοί οι τύποι ήρθαν και κατέλαβαν το Μαϊντάν, ανέτρεψαν βίαια τον νόμιμο πρόεδρο της Ουκρανίας και στη συνέχεια επιβλήθηκαν με την ωμή βία στην ουκρανική πολιτική σκηνή. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα του πόσο ισχυροί είναι: Όταν ο Ποροσένκο, που ήταν ο Πρόεδρος πριν από τον Ζελένσκυ, πήγε να διαπραγματευτεί στο Μινσκ τις Συμφωνίες του 2014 και 2015, ξέρετε ότι συμφώνησε πως το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να παραχωρήσουν ένα ειδικό καθεστώς αυτονομίας στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, ώστε αυτές οι περιοχές να παραμείνουν μέρος της Ουκρανίας, αυτά συμφώνησε με τη Γερμανία και τη Γαλλία. Όταν επέστρεψε, οι νεοναζί τού είπαν: ”Έτσι και τολμήσεις να το εφαρμόσεις, θα σε σκοτώσουμε.” Οι Αμερικανοί αναστατώνονται, όταν ένα μάτσο ταραξίες καταλαμβάνουν το Καπιτώλιο και μετά αποχωρούν αυθημερόν. Αναστατώνομαι και γω, δεν με χαροποιεί αυτό, αλλά αυτό δεν είναι εξέγερση. Εξέγερση είναι αυτό που συνέβη στην Ουκρανία. Και αυτό είναι που γίνεται καθημερινά. Ο Ζελένσκυ ήταν αυτός που εκλέχτηκε Πρόεδρος για να φέρει την ειρήνη. Αν θυμόσαστε, ο Ζελένσκυ πήγε στη γραμμή του πυρός για να επιβάλει τον αφοπλισμό στο τάγμα Αζόφ και τους είπε: ”Καταθέστε τα όπλα σας.” Τον λοιδώρησαν και τον κλώτσησαν. Τους είπε: ”Είμαι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας” και του είπαν: ”Βούλωσ’ το, γιατί θα σε χαστουκίσουμε.” Καθώς έφευγε, του είπαν: ”Έτσι και πας και υπογράψεις στο Μινσκ, θα σε κρεμάσουμε από τον σβέρκο και θα σ’ αφήσουμε έτσι, μέχρι να πεθάνεις.” Τέτοιον έλεγχο ασκούν αυτοί οι τύποι και έχουν εισχωρήσει στον στρατό. Ξέρετε, αυτοί οι τύποι θα έπρεπε να έχουν ήδη διαλυθεί, συλληφθεί, εκτελεστεί. Αντιθέτως, ο στρατός τούς απορρόφησε και προήγαγε τους αξιωματικούς τους σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας. Κατά συνέπεια, υπάρχουν νεοναζί παντού. Το πιο ντροπιαστικό απ’ όλα είναι ότι τα βρετανικά, αμερικανικά και καναδικά στρατεύματα πηγαίνουν στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν τον στρατό στις τακτικές του ΝΑΤΟ και στον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν φωτογραφίες που αποδεικνύουν την εκπαίδευση του τάγματος Αζόφ. Ήταν οι πρώτες μονάδες του ουκρανικού στρατού που προωθήθηκαν για εκπαίδευση. Εκπαιδεύσαμε Ναζί. Κυριολεκτικά.

Απίστευτο!

Σκοτ Ρίττερ, σας ευχαριστώ που ήρθατε στην εκπομπή μας.

———————-

Ο *Ritter γεννήθηκε σε μια στρατιωτική οικογένεια το 1961 στο Gainesville της Φλόριντα.  Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Λύκειο Kaiserslautern στο Kaiserslautern της Γερμανίας το 1979 και αργότερα από το Franklin and Marshall College στο Λάνκαστερ της Πενσυλβάνια, με Bachelor of Arts στην ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης και τιμητικές διακρίσεις. Το 1980 υπηρέτησε στον στρατό των ΗΠΑ ως στρατιώτης. Στη συνέχεια, τον Μάιο του 1984 διορίστηκε ως αξιωματικός πληροφοριών στο Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπηρέτησε με αυτή την ιδιότητα για περίπου 12 χρόνια. [4]Υπηρέτησε ως επικεφαλής αναλυτής για τη Δύναμη Ταχείας Ανάπτυξης του Σώματος Πεζοναυτών σχετικά με τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν και τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ. Το ακαδημαϊκό έργο του Ritter επικεντρώθηκε στο κίνημα αντίστασης Basmachi στη Σοβιετική Κεντρική Ασία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1920 και του 1930, και στους διοικητές Basmachi Fazail Maksum και Ibrahim Bek . [5] [6] Κατά τη διάρκεια της Καταιγίδας της Ερήμου , υπηρέτησε ως σύμβουλος βαλλιστικών πυραύλων του στρατηγού Norman Schwarzkopf . Ο Ρίτερ αργότερα εργάστηκε ως σύμβουλος ασφαλείας και στρατιωτικός για το Fox Newsδίκτυο. Ο Ρίτερ είχε επίσης «μια μακροχρόνια σχέση […] επίσημης φύσης» με την υπηρεσία κατασκοπείας ξένων πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου MI6 σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στο Democracy Now! το 2003. wikipedia-org. (απόσπασμα)

 

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο