Κοινωνία

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού συναντήθηκαν με την ηγεσία της Δικαιοσύνης

——-

Συνάντηση με την ηγεσία της δικαιοσύνης είχαν το πρωί οι γονείς του αδικοχαμένου δεκαεννιάχρονου Άλκη Καμπανού, που έχασε τη ζωή του μετά απο άγρια επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του συνηγόρου της οικογένειας Αλέξη Κούγια, ο οποίος είχε εκφράσει δημόσια την επιθυμία τους αυτή, η οποία έτυχε άμεσης ανταπόκρισης απο την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Η συνάντηση έγινε ξεχωριστά με την πρόεδρο Μαρία Γεωργίου και τον εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα και διήρκεσε περισσότερο απο δύο ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά και η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη. Οι γονείς ζήτησαν από τους ανώτατους δικαστές να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το παιδί τους και να σταματήσει η τυφλή οπαδική βία. Άλλωστε, πρόσφατα μετά από παραγγελία του κ. Πλιώτα ξεκίνησε μεγάλη έρευνα για τη βία μεταξύ οπαδών και ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις, ενώ υπήρξαν και προφυλακίσεις. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές ακόμα δικογραφίες.

Η δήλωση του συνηγόρου της οικογένειας

«Σε λίγα χρόνια θα συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας. Αλλά αυτό που έζησα σήμερα στο γραφείο της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Γεωργίου με τους γονείς του αείμνηστου Αλκη Καμπανού και την σεβαστή κυρία πρόεδρο του Αρείου Πάγου είναι συγκλονιστικό και δεν μπορώ με λόγια να το περιγράψω.

Η ελληνική δικαιοσύνη είναι τυχερή που επικεφαλής της είναι η άνθρωπος πρώτα απ’ όλα κυρία Γεωργίου.

Η συνάντηση μαζί της αλλά και μαζί με τον εισαγγελέα του Αρείοου Πάγου κ. Πλιώτα είναι το μεγαλύτερο βάλσαμο για τους τραγικούς γονείς του αείμνηστου Αλκη στη πληγή που άνοιξε σε αυτούς η απάνθρωπη συμπεριφορά αυτών των 12 αδίστακτων εγκληματιών που μέχρι σήμερα ούτε οι ίδιοι ούτε το οικογενειακό τους περιβάλλον εχουν προφέρει τη λέξη “συγνώμη” είτε δημόσια είτε ιδιωτικά.

Η συνάντηση ήταν απολύτως μυστική και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητος και δεν θα έκανα αυτή τη δήλωση εαν η συνάντηση δεν αποκαλύπτετο απο δημοσιογράφους οι οποίοι τους συνάντησαν εντελώς τυχαία έξω απο τον Αρειο Πάγο».

banner-article

Ροη ειδήσεων