Κόσμος

Ουκρανία: Νεκροί ο κάμεραμαν του Fox News και 24χρονη Ουκρανή δημοσιογράφος

——-

Τη ζωή του έχασε ο κάμεραμαν του Fox News Πιέρ Ζακρζέφσκι κατά την χθεσινή επίθεση λίγο έξω από το Κίεβο κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά και ο δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου Μπέντζαμιν Χολ.

Το δίκτυο επιβεβαίωσε την τραγική είδηση αφού προηγουμένως η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Fox News Media Σούζαν Σκοτ, ενημέρωσε το προσωπικό.

Ο Ζακρζέφσκι κάλυπτε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μαζί με τον Μπέντζαμιν Χολ όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από πυρά, είπε η Σκοτ σε ένα email προς το προσωπικό.

Μαζί του σκοτώθηκε μια 24χρονη Ουκρανή δημοσιογράφος, που εργαζόταν μαζί με το Fox News. Η Ολεκσάνδρα Κουσνίνοβα εργαζόταν με το αμερικανικό δίκτυο από την ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ο Πιέρ ήταν φωτογράφος εμπόλεμων ζωνών που κάλυψε σχεδόν κάθε διεθνή ιστορία για το Fox News από το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν και τη Συρία κατά τη μακρόχρονη θητεία του μαζί μας.

Το πάθος και το ταλέντο του ως δημοσιογράφος ήταν απαράμιλλα. Με έδρα το Λονδίνο, ο Πιέρ εργαζόταν στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο», αναφέρει η ανακοίνωση του Fox News.

Τον Δεκέμβριο, έλαβε το βραβείο «Unobtrusive Hero» του Fox News, ιδίως επειδή «διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην απομάκρυνση Αφγανών ελεύθερων επαγγελματιών και των οικογενειών τους μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν», υπογράμμισε η επικεφαλής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Ο Μπέντζαμιν Χολ, Βρετανός υπήκοος και ανταποκριτής του Fox News στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παραμένει στο νοσοκομείο στην Ουκρανία, είπε. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες λεπτομέρειες για την κατάστασή του. Τραυματίστηκε στα πόδια από σκάγια και μεταφέρθηκε στην εντατική, δήλωσε σήμερα η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα.

Ο Αμερικανός Μπρεντ Ρενόντ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στα βορειοδυτικά προάστια του Κιέβου την Κυριακή, ο Ουκρανός δημοσιογράφος Γεβγκένι Σακούν βρήκε τον θάνατο στον βομβαρδισμό του τηλεοπτικού πύργου στο Κίεβο και ο Ουκρανός Βίκτορ Ντουντάρ έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μαχών κοντά στο Μικολάϊφ (νότια), σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές που έχουν καταμετρήσει επίσης περισσότερους από 30 τραυματίες μεταξύ των εκπροσώπων των ΜΜΕ που καλύπτουν τον πόλεμο.

 topontiki

banner-article

Ροη ειδήσεων