Εκδηλώσεις Εργασία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο των Σωματείων στη Θεσσαλονίκη / Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

Φωτογραφία αρχείου

Σάββατο 26/2 ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο των Σωματείων

στις 12μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη!

Αναχώρηση λεωφορείων 10.00π.μ. από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ – ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 26/2.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ! Δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας και με την ακρίβεια να σαρώνει, ο λαός δεν έχει την «πολυτέλεια» να αναμένει «σωτήρες» και «λύσεις» έξω από τη δική του πάλη.

Παίρνουμε κουράγιο από τους μεγάλους αγώνες σε σημαντικούς κλάδους. Αγώνες που δίνουν δύναμη για δράση σε όποιον δίσταζε όλα αυτά τα χρόνια, σε όποιον θεωρούσε ότι τίποτα δεν αλλάζει.

Οι αγώνες στη ΛΑΡΚΟ, στη COSCO, στα Πετρέλαια Καβάλας, στο Βαρβαρέσο και αλλού δίνουν δύναμη στους εργαζόμενους ενάντια  στη μοιρολατρία, στο δηλητήριο της αναμονής για λύσεις από κυβερνητικούς σωτήρες.

Παραδειγματιζόμαστε από τον παλικαρίσιο αγώνα των εργαζομένων στη Νηματουργία Βαρβαρέσου στη Νάουσα, οι οποίοι απέναντι σε αντεργατικούς  και απεργοκτόνους νόμους, την αστυνομία, τα δικαστήρια και τις απειλές αγωνίζονται για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Αυτό φαίνεται και Πανελλαδικά, αλλά και στη περιοχή μας με τη τεράστια στήριξη που έδειξαν σωματεία και φορείς στον αγώνα των εργαζομένων στο Βαρβαρέσο. Φοβούνται την ενότητα και την αλληλεγγύη μας γ’ αυτό ενισχύουμε το φόβο τους.

ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ!

  • Γιατί δεν θα ζήσουμε με μισθούς πείνας, με ένα επίδομα των 400 ευρώ και το βάρος της εποχιακής δουλειάς και της ανεργίας.

  • Γιατί δεν αντέχουμε την ακρίβεια στη βενζίνη, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη πρώτης ανάγκης και να βλέπουμε τη τσέπη μας να αδειάζει τις πρώτες μέρες του μήνα.

  • Γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε εκατοντάδες νεκρούς από τη πανδημία κάθε μέρα, τα Νοσοκομεία του Νομού μας ανοχύρωτα και να μετατρέπονται σε μιας νόσου.

Το συλλαλητήριο αποτελεί σταθμό στην κατεύθυνση της αποφασιστικής αναμέτρησης με τον εφιάλτη της ακρίβειας και της πανδημίας.

Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας δούλοι του 21ου αιώνα, να μπουν στο γύψο οι εργατικοί αγώνες και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Γι’ αυτό διεκδικούμε:

  • Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης.

  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.

  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών.

  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.

  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας με κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τις βιομηχανίες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του Δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Αναχώρηση λεωφορείων 10.00π.μ. από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

banner-article

Ροη ειδήσεων