Κοινωνία

Αμέτρητα τα μηνύματα συγκίνησης στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου

Σύνταξη Εύα Κουσιοπούλου

.

Παγωμένη η κοινωνία της Θεσσαλονίκης και το πανελλήνιο από τη δολοφονία του 19χρονου στη Χαριλάου, που δέχθηκε μαζί με τους δύο φίλους του επίθεση από ομάδα αγνώστων, με οπαδικά κίνητρα.

Εκατοντάδες νέοι άνθρωποι, μαθητές, Θεσσαλονικείς κάθε ηλικίας, φίλοι και συγγενείς  αφήνουν στο σημείο όπου έπεσε νεκρό ο νεαρός Άλκης λουλούδια, κεράκια, σημειώματα, κασκόλ και φανέλες του Άρη.

Ένα οχτάχρονο κορίτσι άφησε νωρίτερα στο σημείο μία ζωγραφιά με τη λέξη “συγνώμη” θέλοντας να αποχαιρετήσει το παιδί που χάθηκε άδικα.

Αμέτρητα είναι τα μηνύματα που αφήνουν συγκλονισμένοι οπαδοί και άλλων ομάδων και φίλαθλοι σε ένδειξη αλληλεγγύης. “Αλκιβιάδης ετών 18 δολοφονήθηκε άνανδρα γιατί απάντησε το αυτονόητο. Να μη ξεχαστεί ποτέ η μνήμη σου. Καλό ταξίδι Παλίκαρε… ” αναφέρει ένα από αυτά τα σημειώματα που άφησε οπαδός της ΑΕΚ στο σημείο.

Η εικόνα νέων ανθρώπων με θλιμμένα πρόσωπα να αφήνουν από ένα αντικείμενο στο σημείο της δολοφονίας συγκλονίζει. Όσοι βρίσκονται στην περιοχή κάνουν λόγο για ένα “βουβό πόνο” που σκεπάζει από χθες την περιοχή.

Η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας προκάλεσε θλίψη σε όλους και επανέφερε τη συζήτηση για την ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου να παταχθεί η οπαδική βία.

 ertnews

 
banner-article

Ροη ειδήσεων