Περίεργα

Βρέθηκε η πηγή του περίεργου ήχου στη Θεσσαλονίκη – Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πώς προκαλείται – Οφείλεται σε συντονισμό

……………….

Έρευνα πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης – Ανάστατοι οι κάτοικοι

 Φαίνεται πως λύθηκε το μυστήριο με τον απόκοσμο και περίεργο ήχο στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης, που αναστατώνει κάθε βράδυ τους κατοίκους της περιοχής καθώς οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι εντοπίστηκε η πηγή του.

Ο ήχος ξεκινά αργά το βράδυ και πιο έντονα μετά τις 2 τα ξημερώματα που επικρατεί ησυχία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, ακούγεται εντός των σπιτιών τους και πολλοί δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ.

Σύμφωνα με το Grtimes.gr, τα ξημερώματα της Τρίτης Κλιμάκιο της ΕΥΑΘ και η διοίκηση της εταιρείας πραγματοποίησαν άλλη μία αυτοψία (σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων), με την συμμετοχή τοπικών παραγόντων, όπου και διαπιστώθηκε ότι μόλις οι τεχνικοί μετέβησαν στη δεξαμενή της Πολίχνης (2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο) σταμάτησε ο θόρυβος.

Οφείλεται σε συντονισμό

Όπως εξηγούν στο GRTimes πηγές της ΕΥΑΘ «το κλιμάκιο πραγματοποίησε δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης και ο θόρυβος σταμάτησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. «Δεν οφείλεται λοιπόν σε τεχνικό πρόβλημα εντός της δεξαμενής. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς και μειώθηκε η πίεση του νερού στην περιοχή».

Η πηγή του ήχου εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από τη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως. «Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη δεξαμενή ή θέμα παλαιότητας. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση δηλαδή 2 χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς και μειώθηκε η πίεση του νερού στην περιοχή. Θα το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουμε 100% στο συμπέρασμα αυτό. Δεν θα προχωρήσουμε σε εκσκαφή ή αλλαγή μηχανήματος καθώς είναι πρόβλημα συντονισμού. Θέλουμε να κοιμηθούν οι άνθρωποι και συνεχίζουμε την ίδια έρευνα μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα» αποκάλυψαν πηγές της ΕΥΑΘ στο ThessToday.gr.

Πάντως οι επιστήμονες αποδίδουν τον ήχο σε ανθρωπογενή παράγοντα με τον Κώστα Παπαζάχο, διευθυντή εργαστηρίου γεωφυσικής ΑΠΘ, να αποκλείει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάποιο γεωλογικό φαινόμενο και υπογραμμίζει.

«Είναι ένας περιοδικός ήχος με κρότους. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτό να είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι σίγουρα ανθρωπογενούς προέλευσης» αναφέρει.

  newsbeast

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας