Life Εκδηλώσεις Περιβάλλον

ΕΡΤ3 / “Πράσινες Ιστορίες – Κερκίνη, ελληνική χλωρίδα – χορεύτρια ακρίδα”, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

————

Κερκίνη- ελληνική χλωρίδα-χορεύτρια ακρίδα 

Δευτέρα  10 Ιανουαρίου 2022 στις 13:00

Στο τρίτο επεισόδιο του νέου κύκλου της εκπομπής της ΕΡΤ3 «Πράσινες Ιστορίες» το ταξίδι ξεκινάει από τη Λίμνη Κερκίνη όπου μαθαίνουμε την ιστορία της από τις αναφορές του Ηρόδοτου, τον τρόπο που δημιουργήθηκε στην σύγχρονη εκδοχή της αλλά και την ιδιαίτερη βιοποικιλότητα της γύρω περιοχής. Εκεί γνωρίζουμε τον Νίκο Πέτρου φωτογράφο άγριας ζωής και φυσιοδίφη, ο οποίος ασχολήθηκε εντατικά τη δεκαετία του 90 με τη λίμνη Κερκίνη και μας μεταφέρει γνώσεις, συναισθήματα και προβληματισμούς για την περιοχή.

Στη συνέχεια σκαρφαλώνουμε στον Ταΰγετο για να θαυμάσουμε τον κατάλογο της Ελληνικής Χλωρίδας που περιέχει περισσότερα από 7.000 είδη φυτών, κάνοντας τη χώρα μας σημαντικό κέντρο φυτικής ποικιλότητας. Ο Παναγιώτης Δημόπουλος με τους συνεργάτες του μας μιλούν για την προσπάθεια δημιουργίας του καταλόγου που για πρώτη φορά γίνεται για ολόκληρη την επικράτεια της χώρας.

Τέλος, φτάνουμε στα Ιωάννινα και τη λίμνη Παμβώτιδα για να γνωρίσουμε την Χορεύτρια Ακρίδα της Ηπείρου που ονομάστηκε έτσι χάρη στο μοναδικό χορευτικό τελετουργικό του αρσενικού όταν επιχειρεί να σαγηνεύσει το ταίρι του. Επιστήμονες από τον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης αλλά και από το εργαστήριο βιοποικιλότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μας συστήνουν αυτή την ενδημική ακρίδα της Ηπείρου.

 

Παρουσίαση: Χριστίνα Παπαδάκη, Δαρεία Τζαννετάκη, Χριστίνα Καρναχωρίτη

Σενάριο–σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ευθυμίου

Φωτογραφία:Κώστας Ματίκας, Χρήστος Δασκαλοθανάσης, Μάνος Αρμουτάκης, Ρόμνικ Πάλο
Ηχοληψία – μιξάζ: Κων/νος Ντόκος

Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή, Διονύσης Βαρχαλαμάς

Color grading: Hrach Altunyan

Εκτέλεση παραγωγής: landart PRODUCTIONS

 

  • Επανάληψη στις 18:00 την ίδια ημέρα

 

banner-article

Ροη ειδήσεων