Κόσμος Υγεία

Έφηβη στέλνει δωρεάν πακέτα φροντίδας ψυχικής υγείας σε όποιον τα χρειάζεται

——

Μια έφηβη στη Βρετανία στέλνει δωρεάν πακέτα φροντίδας ψυχικής υγείας για να στηρίξει νέους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η σκέιτερ και σέρφερ Lara Tang από το Πόρτισχεντ άρχισε να τα ετοιμάζει κατά τη διάρκεια του lockdown και έχει λάβει μέχρι στιγμής περισσότερα από 200 αιτήματα για πακέτα, τα οποία και έχει ικανοποιήσει.

Η 19χρονη δεχόταν η ίδια bullying στο σχολείο με αποτέλεσμα να έχει άγχος και κατάθλιψη. Ξέροντας πώς είναι να νιώθεις έτσι, ήθελε να βοηθήσει άλλους που δυσκολεύονται στη ζωή να μην αισθάνονται μόνοι.

«Θέλω απλώς οι νέοι να ξέρουν ότι τους αγαπούν, πως υπάρχει ελπίδα και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», δηλώνει.

Το πρότζεκτ της για τα πακέτα φροντίδας ψυχικής υγείας ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του lockdown και έκτοτε έχει κερδίσει υποστήριξη από μια σελίδα Gofundme.

Κάθε συσκευασία περιέχει έως και 11 είδη για αυτοφροντίδα, περιποίηση, και μια εξατομικευμένη κάρτα με ένα «ελπιδοφόρο μήνυμα».

Η Λάρα Τανγκ αναφέρει πως γνωρίζει πολύ καλά την κρίση ψυχικής υγείας που επικρατεί στους νέους σε όλο τον κόσμο και ήθελε να κάνει κάτι.

Η ίδια μάλιστα δηλώνει πως χρειάστηκε «να λείψει 18 μήνες από το σχολείο, για να ανακτήσει την ψυχική της υγεία».

«Ήμουν μόνη και ένιωθα ότι κανείς δεν νοιαζόταν. Δεν θέλω κανένας άλλος που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας να νιώθει ότι κανείς δεν νοιάζεται για αυτόν».

Μια μικρή χειρονομία από ένα κορίτσι με μεγάλη καρδιά

Η δεκαεπτάχρονη Hannah από την Ιρλανδία είχε παλέψει με αυτοτραυματισμό και απόπειρες αυτοκτονίας όταν επικοινώνησε με τη Λάρα για υποστήριξη.

«Χρησιμοποιούσα το ποτό ως μηχανισμό αντιμετώπισης για να διαχειριστώ αυτό που ένιωθα και αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα», λέει.

Η Χάνα αναφέρει ότι η Λάρα της έστειλε ένα κουτί που περιελάμβανε οδοντόκρεμα «επειδή πάλευα να βρω κίνητρο για να βουρτσίζω τα δόντια μου».

«Το πακέτο της με έκανε να νιώσω απίστευτη αγάπη και φροντίδα σε μια εποχή που δεν έβλεπα φως στη ζωή μου. Μια μικρή χειρονομία από ένα κορίτσι με μεγάλη καρδιά. Είναι καταπληκτική», προσθέτει.

«Mε βοήθησε να ξεπεράσω τις δύσκολες αλλαγές στη ζωή μου»

Η Esther Tennant, 18χρονη φοιτήτρια από το Northamptonshire, λέει ότι πάλευε με άγχος, κατάθλιψη και συναισθηματικά ασταθή διαταραχή προσωπικότητας (EUPD) όταν έλαβε το πακέτο φροντίδας της.

«Νοσηλευόμουν για την ψυχική μου υγεία το 2019… Πράγματα όπως τα πακέτα φροντίδας της Λάρα με βοήθησαν να ξεπεράσω τις δύσκολες αλλαγές στη ζωή μου».

Βρήκε πολύ χρήσιμο να έχει μέσα ένα πακέτο αυτοφροντίδας προϊόντα περιποίησης, για να τη βοηθήσει να φροντίζει τον εαυτό της σε μια στιγμή που δεν μπορούσε.

Αλλά και η ίδια η εμπνευστής του πρότζεκτ δηλώνει πως βοηθήθηκε από αυτό, καθώς της έδωσε «μια αίσθηση σκοπού».

Πηγή: BBC News / ertnews.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων