Πολιτική

Σοσιαλιστική Προοπτική: Να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ψεύδεται διαρκώς και ασυστόλως. Από την πρώτη στιγμή. Με εντελώς ανεύθυνο τρόπο μετέτρεψε την αντιμετώπιση της πανδημίας σε επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων και προσπάθειας προβολής του κ. Μητσοτάκη.

Η έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα έφερε στο προσκήνιο όλη τη σαπίλα του καθεστώτος που επιχειρεί να στήσει ο κ. Μητσοτάκης με τη βοήθεια παράκεντρων εξουσίας που ελέγχουν την πληροφόρηση και στερούν από τους πολίτες την έντιμη και αξιόπιστη ενημέρωση, για να μπορούν να σχηματίσουν αυτοί στη συνέχεια άποψη και κρίση επί των δημοσίων ζητημάτων. Το σύστημα Μητσοτάκη είναι ο ιός που στερεί το οξυγόνο στην ελληνική δημοκρατία και υπόλογο για ανθρώπινες ζωές που χάνονται άδικα και με αναξιοπρεπή τρόπο.

Επιστήμονες λοιδορούνται, εργαζόμενοι στους χώρους της υγείας απειλούνται με μηνύσεις και διώξεις, και ο ακροδεξιός υπουργός Υγείας και, κυρίως, εκείνος που τον διόρισε, ο κ. Μητσοτάκης υπεκφεύγουν, παραποιούν, ψεύδονται.

Η μελέτη έφερε στο προσκήνιο αυτό που όλοι μας γνωρίζαμε, την ανεπάρκεια του ΕΣΥ το οποίο αντί να θωρακιστεί για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας αφέθηκε στο έλεος του θεού και καταπολεμήθηκε. Και δεν αντέχει, εδώ και πολύ καιρό, στην πίεση με αποτέλεσμα να πεθαίνουν άνθρωποι. Και αυτό διότι το σύστημα Μητσοτάκη απεχθάνεται ότι συμβάλλει στην ευημερία και ασφάλεια του λαού.

Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ δηλώνει ότι η κυβερνητική πρακτική στο ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας είναι βαθύτατα ανήθικη και αντικοινωνική και πως η προνομιούχα μεταχείριση ορισμένων στη ζωή και στο θάνατο, χωρίς ιατρικά-επιστημονικά κριτήρια, με μόνο διαβατήριο την “επωνυμία” τους φανερώνει τον βαθύτατα αντιδημοκρατικό και απάνθρωπο χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, είναι επικίνδυνη και για την υγεία και για τη δημοκρατία.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας