Βέροια Παιδεία

Μαθητές Μουσικού Σχολείου Βέροιας: Φέρτε μας καθηγητές στο σχολείο / φτιάξτε μας τουαλέτες, είναι θέμα υγιεινής

——

Σε πορεία διαμαρτυρίας και πάλι το Μουσικό Σχολείο Βέροιας με τα αιτήματά του να γίνονται αυτήν τη φορά γράμματα που ταχυδρομούνται στην Υπουργό Παιδείας, με σκοπό να την κάνουν άμεση κοινωνό των προβλημάτων τους.

Οι μαθητές αφού συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ωρολογίου διέσχισαν την πόλη, για να να καταλήξουν στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης, όπου και κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

Συγκινητικός ο λόγος της Προέδρου του 15μελους του  Σχολείου Ελένης Φωτεινής Καλφοπούλου:

Για ακόμα μια φορά μέσα στο 2021 ξανά κάναμε μουσική πορεία στην Βέροια. Και παρόλο που σε αυτήν την ηλικία συνειδητοποιήσαμε ότι δεν μας ακούει κανείς, θέλουμε να σας βεβαιώσουμε  ότι μπορείτε να ελπίζετε σε εμάς. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Επειδή η υπουργός Παιδείας δεν μας ακούει,  ταχυδρομήσαμε τις ελπίδες μας.

Καλημέρα σε όλους και όλες.
 
Ευχαριστούμε που είστε εδώ και μας ακούτε.
 
Σαν μαθητές του μουσικού σχολείου για ακόμα μια φορά δεν κάναμε ένα βήμα πίσω, αλλά προχωρήσαμε μπροστά γιατί ακόμα είμαστε παιδιά και ελπίζουμε.
 
Θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε όταν θα σταματήσουμε να νιώθουμε παιδιά και αν τότε πάψει η φαντασία να μας ονειροπολεί θα είναι η στιγμή που θα πρέπει να φοβηθούμε, γιατί τότε δεν θα υπάρχει ελπίδα.
 
Είμαστε κουρασμένοι και πολλά παιδιά απουσιάζουν επειδή κρύωσαν κατά την διάρκεια της κατάληψης. Δεν αρρώστησσανε από επιλογή αλλά επειδή δεν μας άνοιγαν το κτήριο. Το κτήριο που αφήσαμε επίτηδες ανοιχτό ώστε να υπάρξει η δυνατότητα της θέρμανσης. Το κτήριο δεν άνοιξε για τυπικούς λόγους. Γι’ αυτό πριν ξανά αρρωστήσουμε σας ζητάμε για τυπικούς λόγους
 
Να μας φέρετε καθηγητές στο σχολείο
 
Να εγκατασταθούν τουαλέτες στο λύκειο για υγειονομικούς λόγους
 
Και να αναγνωρίσετε τον κόπο μας με ένα απολυτήριο που περιλαμβάνει πιστοποίηση μουσικών σπουδών
 
Δεν ζητάμε τίποτα το παράλογο παρά μόνο ισότιμη μεταχείριση.
 
Επειδή είμαστε μικροί δεν παύει να σημαίνει ότι είμαστε σημαντικοί.
 
Κάθε παιδί που βρίσκεται εδώ έδωσε το χαρτζιλίκι του ώστε να πάρουμε γραμματόσημα και να στείλει το γράμμα του στο υπουργείο Παιδείας. Αν και τότε μας αγνοήσετε θα πάψουμε να πιστεύουμε ότι με διάλογο λύνονται όλα.
 
Ο καθένας είναι κάποιος και ας είναι μικρός
 
Ευχαριστώ πολύ σε όλους και όλες, μπράβο σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται εδώ.
 
Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη σας και την άμεση ανταπόκριση που έχουμε κάθε φορά.

far
Φωτογραφίες: Ξανθή Χονδρού – Χιλ
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας