Ρεπορτάζ Τοπικά

Νίκος Παππάς στη Βέροια: «Ο Αλέξης Τσίπρας  θα είναι  πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές»

———-

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ έδωσε σήμερα  στη Βέροια, στο Δημαρχείο της πόλης, το προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην  υπουργός Νίκος Παππάς, ενώ αργότερα μίλησε σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων του κόμματος.

Το πρωί είχαν προηγηθεί επισκέψεις με τοπικά στελέχη  στην αγορά της Κουλούρας, τον ημιτελή κάθετο άξονα Νάουσα – Βέροια – Εγνατία των οκτώ χιλιομέτρων, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Νάουσας, τα παλιά Δικαστήρια της Βέροιας, το Επιμελητήριο Ημαθίας.

Ο Νίκος Παππάς  στη συνέντευξη τόνισε μεταξύ των άλλων ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, τη  στιγμή μάλιστα που ο νυν πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση και ότι θα πάει σε διπλές εκλογές μιας και η απλή αναλογική δεν τον αφορά.

Ο πρώην υπουργός μετά από τους χαιρετισμούς  των τοπικών στελεχών πήρε το λόγο ξεκινώντας από τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις κατηγορίες που δέχτηκε τότε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα, όπως ισχυρίστηκε, δικαιώνεται. «Είναι θέμα στρατηγικής και ανάπτυξης της χώρας . Η χώρα μας  ατμομηχανή των εξελίξεων στην περιοχή…  Είχαμε κινητικότητα με ουσία στα Βαλκάνια», είπε.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην έλλειψη σημαντικών υποδομών στην Ημαθία κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές.  «Η μόνη κουβέντα παρηγοριάς για να μην αισθάνεστε μοναξιά  από την εγκατάλειψη, είναι ότι το ίδιο συμβαίνει σ’ ολόκληρη τη χώρα», τόνισε

Χαρακτηριστικά είπε ότι «η Ξάνθη έχει να δει τρένο δυο χρόνια», ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί  στο ατελές έργο, στο κομμάτι  των οκτώ χιλιομέτρων του κάθετου άξονα στην Εγνατία Οδό, το οποίο  επισκέφτηκε το  πρωί, χαρακτηρίζοντας  το  «τυφλό έργο».

Με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια των πρώτων πέντε χιλιομέτρων  του οδικού άξονα Θέρμης – Γαλάτιστας, είπε με διάθεση ειρωνείας  απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «θα του πρότεινα να εγκαινιάζει κάθε χιλιόμετρο δρόμου που ολοκληρώνεται»

Για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ,  όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ είπε ότι δεν απαντάει στα προβλήματα του λαού  και ότι πρώτη φορά συμβαίνει σε πρωθυπουργό να λέει ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, «αφού παραδέχτηκε ότι δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.»

Αναφέρθηκε επίσης , όπως ισχυρίστηκε, στη σοβαρή μεταβολή στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που υπήρχε από τα κόμματα της ν αντιπολίτευσης.

Για τις θέσεις και τις απόψεις του κόμματος είπε ότι «θέλουμε να τις διαμορφώνουμε σε διάλογο με την κοινωνία, όπως οι θέσεις μας για την ακρίβεια.»

Υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην κυβέρνηση ρύθμισε το χρέος και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και ότι πρόκειται για μια πετυχημένη διακυβέρνηση.»

Τα κόμματα κρίνονται είπε χαρακτηριστικά «από την πολιτική τους και τις θέσεις τους.  Για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότεινε την περίοδο της πανδημίας να μηδενιστεί ο φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα. Τι  άποψη έχουν τα άλλα κόμματα επ’ αυτού;»

Για να κλείσει λέγοντας ότι « η παράταξη έχει  παρακαταθήκη την πετυχημένη διακυβέρνηση της χώρας την περίοδο 2015 – 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Πριν πάρει το λόγο  το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΕ και πρώην υπουργός μίλησαν, αναφερόμενοι ως επί το πλείστον στα προβλήματα της Ημαθίας,  ο Συντονιστής του κόμματος στο Νομό Κώστας Καλδάρας, ο Βουλευτής και πρώην υπουργός Άγγελος Τόλκας, οι  πρώην Βουλευτές  Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, ο επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης στο Δήμο Βέροιας Αντώνης Μαρκούλης καθώς και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος στο Νομό Αντώνης Καραγιάννης .

Στη συνέχεια διατυπώθηκαν ερωτήσεις από εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ στις οποίες απάντησε ο Νίκος Παππάς και συμπληρωματικά τα άλλα στελέχη  του πάνελ.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων