Life

Νευροκόπι, η “Σιβηρία” της Ελλάδας

………………

Το αποκαλούν “Σιβηρία” της Ελλάδας, αφού είναι διάσημο για το κρύο του

Αν ρωτήσετε έναν ντόπιο όχι μόνο θα σας λύσει την απορία, αλλά θα σας μιλήσει και με περηφάνεια για τα προϊόντα της περιοχής και κυρίως για την πατάτα. Το κρύο βοηθάει τον κύκλο ανάπτυξής της γι’ αυτό και η πατάτα Νευροκοπίου είναι απ’ τις πιο νόστιμες στην Ελλάδα. Το ίδιο και τα φασόλια που είναι ανήκουν επίσης στην ελίτ των γεωργικών προϊόντων που θα βρεις στο Νευροκόπι.

Ο απόλυτος προορισμός για τον πιο χουχουλιάρικο χειμώνα

Ένα ταξίδι στην περιοχή είναι εμπειρία ζωής που όλο και περισσότεροι επιλέγουν να ζήσουν. Ακόμα και τον χειμώνα που το κρύο είναι τσουχτερό και οι επιλογές λίγες μια εβδομάδα στο Νευροκόπι δεν ξεχνιέται.

Το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού, ο παραδ Τζάκι, ζεστή σοκολάτα και ένα βιβλίο την ώρα που το χιόνι έξω γίνεται όλο και πιο πυκνό, είναι μια αληθινή μυσταγωγία που αδειάζει τον νου σου από κάθε πρόβλημα.

Ακόμα και αν είσαι πιο περιπετειώδης τύπος, όμως, στο Νευροκόπι θα βρεις σίγουρα αυτό που θέλεις.οσιακός οικισμός στο χωριό «Γρανίτης», οι τεχνητές λίμνες και τα ποτάμια θα σου χαρίσουν μοναδικές στιγμές, σε έναν υπέροχο, αλλά παρεξηγημένο τόπο.

Το Νευροκόπι δεν είναι απλώς μια από τις πιο κρύες περιοχές της Ελλάδας. Είναι ένα πανέμορφο μέρος που αξίζει να επισκεφτείς αν θες να κάνεις διαφορετικές, εναλλακτικές διακοπές που δεν θα ξεχάσεις ποτέ…

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας