Κοινωνία

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων για τα αποτελέσματα των δικηγορικών εκλογών και το δεύτερο γύρο

—-

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στους δικηγορικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη 2021. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων βγήκε ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά, ενώ εξέλεξε νέους συμβούλους σε πολλούς δικηγορικούς συλλόγους.
Στον ΔΣΑ κατέγραψε άνοδο 170 ψήφων (+33%), στον ΔΣΠ κατέγραψε άνοδο 27 ψήφων (+30%) και εξέλεξε 2 συμβούλους (από 1) και στον ΔΣΘ επίσης κατέγραψε άνοδο σε ψήφους και ποσοστό (39 ψήφοι, +24%) και εξέλεξε 1 σύμβουλο (από 0). Επίσης, για πρώτη φορά εκλέχτηκαν σύμβουλοι σε 9 νέους δικηγορικούς συλλόγους (όπως σε Καλαμάτα, Αμαλιάδα, Σπάρτη, Κεφαλλονιά, Ηράκλειο κλπ) ενώ, επανεκλέχτηκε ο υποψήφιος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας.

Σε δελτίο τύπου επισημαίνει:

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά!

Η άνοδος σε ψήφους και ποσοστά, η εκλογή νέων συμβούλων στους δικηγορικούς συλλόγους όλης της Ελλάδας έστειλαν ξεκάθαρα το μήνυμα:

Έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει!

Εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι, πάρα πολλοί για πρώτη φορά,  δε “μάσησαν” από τις  συνθήκες έντονης πόλωσης, καταιγιστικών αυταπατών και διλημμάτων, με “φιλικά” χτυπήματα στην πλάτη, με “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” για δήθεν “ολική μεταμόρφωση” των δικηγορικών συλλόγων. Έδωσαν δύναμη στην ψήφο τους, στηρίζοντας τους υποψηφίους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων στους δικηγορικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Απάντησαν με πείσμα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα:

Οι αυταπασχολούμενοι, μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι δεν χαρίζουμε το μέλλον μας σε “σωτήρες”, δεν υποκύπτουμε στα καλέσματα της υποταγής!

Έχουμε τη δύναμη  να χαλάσουμε τα σχέδια που μας θέλουν χειροκροτητές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής ή της “εναλλακτικής” το ίδιο αντιλαϊκής εκδοχής της!

Η επόμενη μέρα των δικηγορικών εκλογών μας βρίσκει ήδη σε ετοιμότητα, περισσότερο ενισχυμένους να οργανώσουμε τον αγώνας μας, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας, μέσα και έξω από τους δικηγορικούς συλλόγους. Απέναντι σε όποιον πρόεδρο προκύψει από τον δεύτερο γύρο των εκλογών, όπου διεξαχθεί, όπως σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Τους χαλάμε τα σχέδια! Γυρνάμε την πλάτη σε “σωτήρες” και καλέσματα υποταγής!

banner-article

Ροη ειδήσεων