Κορωνοϊός: Τι αλλάζει από Δευτέρα (22/11) για τους ανεμβολίαστους – Όλα τα νέα μέτρα

-------

Ενεργοποιούνται τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 τα νέα μέτρα για πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι και φέρνουν αλλαγές στην καθημερινότητα.

Πάντως, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση lockdown.

Ο προσανατολισμός των νέων περιορισμών σε ανεμβολίαστους πολίτες είναι το «στοπ» στη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς το 4ο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε έξαρση.

Αναλυτικές διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα έχουν δημοσιευτεί στον ακόλουθο πίνακα:

Αναλυτικά, το τι αλλάζει από τη Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους:

-Στις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και τα ΜΜΜ για τις αστικές μετακινήσεις, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και δεν απαιτείται έλεγχος covid pass. Μπορούν δηλαδή να έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι.

-Στα ΜΜΜ για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass. Άρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR -RAPID test.

-Στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 13/12 αναγκαία προϋπόθεση εισόδου για τους άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες θα είναι η αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Για τους ανήλικους 4-17 ετών επιτρέπεται η είσοδος στους ανοικτούς χώρους εστίασης, στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα με επίδειξη self test.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 40227 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια

Send this to a friend