Βέροια

Ο βεροιώτης street artist Θέμης Κωνσταντινόπουλος διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό παίρνοντας τη 2η θέση για έργο του στη Βέροια

……..

Η παγκόσμια διαδικτυακή ομάδα Street Art Cities ανέδειξε τα σημαντικότερα έργα στον κόσμο για τον μήνα Οκτώβριο, δίνοντας τη δεύτερη θέση στον βεροιώτη street artist Θέμη Κωνσταντινόπουλο για έργο του στη Βέροια.

Το εντυπωσιακό έργο, που ανήκει στη νεανική τέχνη του γκράφιτι, βρίσκεται στην οδό Κωστή Παλαμά και πραγματικά προκαλεί ιδιαίτερα συναισθήματα στον θεατή, καθώς συνδυάζει την ομορφιά που εκπέμπει το γυναικείο πορτρέτο με τη φιλοσοφική θεώρηση του καλλιτέχνη γύρω από τα ζεύγη των αντιθέσεων. Ο Θέμης Κωνσταντινόπουλος είπε παλιότερα για το συγκεκριμένο έργο του σε συνέντευξή του στη Φαρέτρα:

“Η μορφή αυτή είναι καθαρά της φαντασίας μου. Δεν θα ήθελα να δώσω κάποιο τίτλο σ’ αυτό το έργο. Θα ήταν σαν να το έκλεινα σε κάποιο συρτάρι. Ας ανακαλύψει ο κάθε θεατής τι σημαίνει γι’ αυτόν. Για μένα είναι ίσως η αναγέννηση και ο θάνατος, όπως προβάλλονται μέσα από τον Ηράκλειτο. Πίσω το χιονισμένο τοπίο, μπροστά η γυναικεία φιγούρα με την άνθιση της φύσης.”

Η παγκόσμια διαδικτυακή ομάδα «Street Art Cities» συνοδεύει  τη διάκριση με το ακόλουθο σημείωμα, με  το οποίο αναφέρεται στον καλλιτέχνη, χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό του χαρακτηριστικό «@dem_inkdacity»:

«Το νούμερο 2 από τα 10 κορυφαία από τα καλύτερα του Οκτωβρίου μπορείτε να το βρείτε στη Βέροια, στην Ελλάδα.

Ο @dem_inkdacity γεννήθηκε στη Βέροια. Έδειξε ενδιαφέρον για τη ζωγραφική από πολύ μικρή ηλικία. Στα εφηβικά του χρόνια άρχισε να ανακαλύπτει τα «graffiti» με τα οποία ασχολιόταν μέχρι τώρα συμμετέχοντας σε πολλά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Σπούδασε σχέδιο γραφιστικής και τελευταία ασχολείται επαγγελματικά με τατουαζ και τοιχογραφίες.

Το στυλ του μπορεί να περιγραφεί από τα ρεαλιστικά πορτραίτα του.»

Το ότι η Βέροια διαθέτει έναν τέτοιο χαρισματικό καλλιτέχνη που μπορεί να διακρίνεται παγκόσμια, είναι άκρως τιμητικό για την πόλη.

far

Συνέντευξη του Θέμη Κωνσταντινόπουλου στη Φαρέτρα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο