Κοινωνία

Αλεξανδρούπολη: Ιδιωτική εταιρεία μεταφέρει ασθενείς με covid – Αποποίηση ευθυνών από τον Διοικητή του Νοσοκομείου

——–

Ένα απίστευτο γεγονός κατήγγειλε ακροάτρια του STATUS Radio. Το απόγευμα της Παρασκευής δέχτηκε τηλεφώνημα από τον σύζυγό της που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με covid, ότι αν και δεν αποθεραπεύτηκε πλήρως και συνεχίζει να είναι ακόμη θετικός, θα τον μεταφέρουν στο σπίτι με ασθενοφόρο, ώστε να παραμείνει σε καραντίνα. Της ζήτησε μάλιστα να τον περιμένει έξω από το σπίτι για να τον παραλάβει από το ασθενοφόρο.

Αν και η ίδια η σύζυγος του ασθενούς ήταν θετική και παρέμενε και η ίδια σε καραντίνα, κατέβηκε στο πεζοδρόμιο, περιμένοντας τον σύζυγό και το ασθενοφόρο. Αντ’ αυτού, είδε ένα μαύρο φορτηγάκι, με τον οδηγό του έξω από το αυτοκίνητο, και τον σύζυγό της, σωριασμένο στο πεζοδρόμιο, έξω από  το αυτοκίνητο, λόγω της εξάντλησης από την ασθένεια που δεν του επέτρεπε ούτε να αποβιβαστεί.

Ο οδηγός που φορούσε μόνο μια πάνινη μάσκα, ως μέτρο προστασίας, παρακολουθούσε εκ του μακρόθεν, την προσπάθεια του ασθενή να σηκωθεί, δηλώνοντας ότι ο ίδιος είναι μόνον οδηγός και δεν έχει καμία υποχρέωση να αγγίζει ή ακόμη περισσότερο να βοηθά τον ασθενή κατά την επιβίβαση ή αποβίβαση. Είπε μάλιστα στην σύζυγο ότι είναι υπάλληλος εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων που υπέγραψε μια σύμβαση με το κράτος για μεταφορά ασθενών.

Η κυρία αναγκάστηκε να μεταφέρει η ίδια και εντελώς μόνη, τον σύζυγό της στις σκάλες της οικοδομής που διαμένουν, ούσα και η ίδια προσβεβλημένη και εξαντλημένη από τον ιό.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος που ενημερώθηκε τόσο από την σύζυγο όσο και από τον STATUS για το περιστατικό, δήλωσε ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, αφού υπεύθυνο για τις διακομιδές των ασθενών είναι το ΕΚΑΒ. Είπε ότι το ΕΚΑΒ υπέγραψε εδώ και καιρό μια σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για την μεταφορά ασθενών και ότι η ευθύνη του νοσοκομείου σταματά στην στιγμή της παράδοσης του ασθενούς. Δεν διευκρίνισε όμως ποτέ, ποιος άλλος εκτός από το ίδιο το νοσοκομείο, κάλεσε την ιδιωτική εταιρεία και όχι το ΕΚΑΒ, αφού η σύμβαση προβλέπει σε ποιες περιπτώσεις καλείται το ΕΚΑΒ και σε ποιες περιπτώσεις ασθενών καλείται ο ιδιώτης. Ο κ. Ρούφος κατέληξε επαναλαμβάνοντας διαρκώς … «εγώ διοικώ το νοσοκομείο και όχι το ΕΚΑΒ»!

 Επιπλέον, στον σταθμό μίλησε και ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Θράκης Χαρίλαος Λώτης, λέγοντας πως «η Πολιτική Προστασία και όχι το ΕΚΑΒ υπέγραψε προ καιρού σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, για την μεταφορά ασθενών που έχουν αποθεραπευτεί και δεν αφορά ασθενείς covid… Τα περιστατικά covid, τα μεταφέρει μόνο το ΕΚΑΒ με ειδικά ασθενοφόρα, εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικά μέτρα προστασίας». Μετά όμως συμπλήρωσε ότι «καμιά φορά, αναθέτουμε και περιστατικά covid στον ιδιώτη»!!! Ωστόσο η σύμβαση προβλέπει ειδικές προδιαγραφές οχημάτων και μέτρα προστασίας των οδηγών». Ο κ. Λώτης δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, τι τηρήθηκε και τι όχι,  στο συγκεκριμένο περιστατικό.

 evrosonline

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας