Κορωνοϊός

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όχι» σε γενικό lockdown – επίταξη γιατρών εάν χρειαστεί

Στην πανδημία του κορονοϊού αναφέρθηκε εκτενώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στην πρώτη, μετά από καιρό, διά ζώσης συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο γενικό lockdonw στη χώρα και σημείωσε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα υποστούν νέους περιορισμούς.

«Εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό στο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσία να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα» είπε, ενώ βασικός πυλώνας τόνισε ότι είναι «η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ με αντιμετώπιση της χώρας ουσιαστικά ως μιας υγειονομικής περιφέρειας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ» διαβεβαίωσε.

Για τους ανεμβολίαστους σημείωσε ότι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους παντού και πολλά τεστ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Για τα εθνικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η αμυντική μας ενίσχυση δηλώνει την ετοιμότητά μας να υπερασπιστούμε σε κάθε συνθήκη την εδαφική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Πρέπει πάντα να διατηρούμε την ίδια προσήλωση στους εθνικούς μας στόχους έως τις εθνικές εκλογές του 2023».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Μας χωρίζει χάσμα αξιακό, αισθητικό, πολιτικό και πολιτισμικό. Είναι το κόμμα του ψέματος που λέει “ναι” στο τίποτα και “όχι” σε όλα. Εξελίσσεται σε υγειονομικό, κοινωνικό και ενίοτε εθνικό σαμποτέρ. Και στην κοινωνία τηρεί την ίδια υπονομευτική τακτική. Ο αρχηγός του ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία όταν έκλειναν και να κλείσουν όταν άνοιγαν. Συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιές και παγίδες στη διαχείριση της πανδημίας. Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ στον κ. Τσίπρα, αλλά δεν μπορούσα να μη δώσω μία απάντηση στην επίσκεψή του χθες στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Δεν ρώτησε όμως πόσες ΜΕΘ είχε το νοσοκομείο όταν παρέδωσε την εξουσία: 8 – και τώρα έχει 30 μονάδες εντατικής θεραπείας και 8 μονάδες αυξημένης φροντίδας» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις αμυντικές συμφωνίες, αλλά ούτε και μέτρα στήριξης της κοινωνίας. «Ο κ. Τσίπρας τολμώ να πω πως γίνεται πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ertnews

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας