Απόψεις Κορωνοϊός

“Εμβόλιο / Τρίτη δόση: Μπουρλά κι άμα θέλετε!” γράφει ο Τεύκρος

——-

Τεύκρος

Μακριά από τον γράφοντα σκέψεις κατά του εμβολιασμού. Έγκαιρα, στηριζόμενος στην απλή λογική των στατιστικών, αλλά και στη σύσταση των επιστημόνων, έκανε και τις δύο δόσεις. Και να που τώρα ήρθε στο προσκήνιο και η τρίτη. Άνοιξε ήδη η «πλατφόρμα» για τη λεγόμενη αναμνηστική.

Εδώ, οφείλουμε να θυμίσουμε, ότι στις δύο προηγούμενες  δόσεις υπήρχε η δυνατότητα επιλογής εμβολίων, ταυτόχρονα με την αμετροεπή προώθηση ενός εξ’ αυτών, σαν το καλύτερο. Με τα «παπαγαλάκια» να διατυπώνουν… επιστημονικές απόψεις πριν από τους επιστήμονες, ενώ μια μεγάλη μερίδα επιστημόνων περί άλλων να τυρβάζει.

Σκανδαλώδης λοιπόν η προώθηση ενός εξ’ αυτών για το οποίο εισάγαμε ειδικούς γερμανικούς ψυγειοκαταψύκτες, για να το συντηρήσουμε. Για το κόστος αυτών ουδέν γνωρίζουμε.

Ταυτόχρονα, υπήρξε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης για το άλλο εμβόλιο, το… «κακό». Τις παρενέργειες απ’ αυτό τις μαθαίναμε πριν αυτές εκδηλωθούν. Για το άλλο μας έκρυβαν την αλήθεια, σαν να μην είχε παρενέργειες.

Μ’ αυτόν τον τρόπο πέτυχαν δυο πράγματα. Τη στροφή μεγάλης μερίδας κοινού στο «καλό» αλλά και την αποστροφή μιας άλλης μερίδας κατά των εμβολίων γενικά, λόγω υπαρκτών παρενεργειών.

Οι φωνές που έλεγαν “πρόκειται για μπίζνες”  – βλέπε Δημήτρης Γάκης*– θάβονταν εν τη γενέσει. Το λεγόμενο κακό μάς προσφέρονταν στο κόστος, ενώ το άλλο δέκα φορές ακριβότερο.

Να, που όμως τα πράγματα γύρισαν τα πάνω κάτω δια στόματος του «εθνικού λοιμωξιολόγου» Σωτήρη Τσιόρδα.  Αυτό της Οξφόρδης αποδείχτηκε το καλύτερο.

Πάμε τώρα για την τρίτη δόση. Μαθαίνουμε, εκτός αν άλλαξε κάτι, ότι υπάρχει ένα και μοναδικό εμβόλιο που μπορούμε να κάνουμε. Αυτό του Μπουρλά, το δέκα φορές ακριβότερο, όχι το καλύτερο, όπως τουλάχιστον έδειξε η επιστημονική έρευνα.

Βέβαια, το δωρεάν, δεν είναι δωρεάν.

Και το ερώτημα. Γιατί μια χώρα καταχρεωμένη ως το λαιμό κάνει μια τέτοια επιλογή, γιατί στερεί την δυνατότητα επιλογής εμβολίου; Δεν είναι θεμιτό να προστρέξουμε στο φθηνό και το καλύτερο, δεν είναι θεμιτό να υπάρχει και δεύτερη, καλύτερη και φθηνότερη επιλογή;

Ας μην ψάχνουμε, λοιπόν,  μόνο προς μια κατεύθυνση, γιατί ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δεν θέλει να εμβολιαστεί. Το επί της ουσίας “Μπουρλά κι άμα θέλετε” είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.

—————

*Μην επηρρεάζεστε από τον βρώμικο πόλεμο μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών…Να θυμάστε ότι το εμβόλιο της Astrazeneca δεν είναι κερδοσκοπικό! (Είναι non profit). Έτσι μπορείτε να καταλάβετε την εκστρατεία δυσφήμισης, την πυρκαγιά στο τεράστιο εργοστάσιο στην Ινδία κλπ.

Εμπιστεύομαι τους Βρετανούς πολύ περισσότερο από τους άλλους. Και μπορείτε να δείτε ποιοι πετυχαίνουν…(Αυτό για τα εγχώρια «παπαγαλάκια» που βυσσοδόμησαν κατ´ επανάληψιν κατ´ αυτών).

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας