Απόψεις Κορωνοϊός

“Astrazeneca λοιπόν / Το κατασυκοφαντημένο εμβόλιο αποτελεσματικότερο του… διάσημου” γράφει ο Τεύκρος

——–

Τεύκρος

Κι ενώ η πανδημία καθημερινά αποδείκνυε το φονικό της ρόλο, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα οι επιστήμονες ανά τον κόσμο εφεύραν τα εμβόλια για την αντιμετώπιση της.

Βέβαια, απόλυτα λογική  η επιφυλακτικότητα μεγάλης μερίδας πολιτών και γιατρών απέναντί τους, αλλά  – αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος- ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος.

Και μέσα στη δίνη της αμφιβολίας απ’ τη μια και της απειλής του ιού απ΄ την άλλη, τα ΜΜΕ έπαιξαν κι εδώ τον… «έντιμο» ρόλο τους. Αν μην απορούν λοιπόν γιατί ο κόσμος διστάζει να εμβολιαστεί!

Άλλα εμβόλια διαφήμιζαν κι άλλα συκοφαντούσαν. Αυτό που κατασυκοφαντήθηκε κατά κόρον ήταν το Astrazeneca. Η πολιτεία ένιπτε τας χείρας της και αυτοί που έκαναν κατ’ ανάγκη το…  «κακό» εμβόλιο, όπως το ονόμαζαν οι πολλοί, αισθανόταν άσχημα, ενώ οι άλλοι που έκαναν το… καλό αισθανόταν τουλάχιστον σιγουριά. Ισως κάποιοι περηφανεύονταν κιόλας! Εγώ έκανα το καλό, έλεγαν!

Η σχετική επιστημονική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε προχθές ο Σωτήρης Τσιόδρας (μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ), απέδειξε ότι το… «κακό» εμβόλιο είναι αποτελεσματικότερο του… “καλού”

Συγκεκριμένα, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στον θάνατο, προ της Δέλτα, είχε ως εξής:

Πλήρως εμβολιασμένος με Moderna: 98%
Πλήρως εμβολιασμένος με Astrazeneca 96%
Πλήρως εμβολιασμένος με Pfizer: 92%
Ατελώς εμβολιασμένος (δεν αφορά το Johnson): 74%

Βέβαια, για το γιατί συμβαίνει αυτό έγραψε, απευθυνόμενος στον κόσμο, από την αρχή ο έμπειρος γιατρός – μεταμοσχευτής και πρώην Διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης:

“Η μεγάλη δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα των εμβολίων του COVID-19, το τελευταίο διάστημα έχει προσελκύσει την προσοχή των τρομοκρατημένων και έγκλειστων πολιτών.

Κρίνω σκόπιμο, με βάση την 40ετή εμπειρία μου στον χώρο της υγείας την οποία υπηρέτησα τόσο από την θέση του ιατρού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσο και από την θέση του Διοικητού και εκσυγχρονιστού ενός μεγάλου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, να θέσω το θέμα στην κανονική διάσταση του.

Θέμα πρώτον: Πρέπει να καταλάβει ο πολίτης ότι οι Φαρμακευτικές Εταιρείες αποτελούν κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, όπως και οι κατασκευαστικές, οι αεροπορικές κλπ Δεν αποτελούν ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και συχνά μεταχειρίζονται αθέμιτες πρακτικές εξαπάτησης και χειραγώγησης, οι οποίες τις φέρνουν, δυστυχώς σπάνια, αντιμέτωπες με τον νόμο. Άρα πρέπει να αντιμετωπίζονται, πάντα με επιφύλαξη τα όσα ανακοινώνονται!…” Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Και σε άλλη παρέμβαση έγραφε:

(…8. Μην επηρρεάζεστε από τον βρώμικο πόλεμο μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών… Να θυμάστε ότι το εμβόλιο της Astrazeneca δεν είναι κερδοσκοπικό! (Είναι non profit). Έτσι μπορείτε να καταλάβετε την εκστρατεία δυσφήμισης, την πυρκαγιά στο τεράστιο εργοστάσιο στην Ινδία κλπ.

9. Εμπιστεύομαι τους Βρετανούς πολύ περισσότερο από τους άλλους. Και μπορείτε να δείτε ποιοι πετυχαίνουν… (Αυτό για τα εγχώρια «παπαγαλάκια» που βυσσοδόμησαν κατ´ επανάληψιν κατ´ αυτών)… Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Το αποτελεσματικότερο λοιπόν εμβόλιο, όπως αποδείχτηκε, της Astrazeneca κόστιζε 10 φορές λιγότερο από το πολυδιαφημισμένο για το οποίο παραγγείλαμε και ειδικούς ψυγεικαταψύκτες  για να το συντηρήσουμε, με υπέρογκο κόστος προφανώς για τους φορολογούμενους και αντίστοιχα κέρδη για τους εμπόρους της υγείας.

Ίσως είναι περιττό λοιπόν να επαναλάβουμε το αυτονόητο, ότι στον καπιταλισμό μόνο τα κέρδη τούς ενδιαφέρουν, ενώ για την υγεία του λαού δεν δίνουν φράγκο!

banner-article

Ροη ειδήσεων