Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Οργή των διανομέων για τη νέα τραγωδία – Τι δήλωσε ο πατέρας του θύματος

………………….

Ελεύθερος μέχρι να δικαστεί αφέθηκε ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και σκότωσε τον διανομέα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη.

Ο οδηγός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα την Κυριακή. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος, με την ημερομηνία να μην έχει γίνει προς το παρόν γνωστή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Συνάδελφοί του, διανομείς, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Δευτέρας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια, μαζί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων πραγματοποίησαν μοτοπορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι διανομείς είναι οργισμένοι από την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο οδηγός και ζητούν μέτρα προστασίας και από την Τροχαία, ειδικά σε δρόμους που είναι γνωστό ότι γίνονται «κόντρες» τη νύχτα.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:50, στη διασταύρωση των οδών Γ. Παπανδρέου με 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου ενώ αρχικά είχε εγκαταλείψει τον τόπο του δυστυχήματος, επέστρεψε και συνελήφθη, ενώ κατά τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα.

Ο 21χρονος οδηγός που, σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος πέρασε τρία κόκκινα φανάρια, δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, ενώ η ταχύτητα με την οποία οδηγούσε και έπεσε πάνω στον διανομέα ήταν μεγάλη.

Ο πατέρας του θύματος μίλησε στον ΑΝΤ1, περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη και τονίζοντας πως ο οδηγός του οχήματος έτρεχε με 150 χιλιόμετρα την ώρα:

«Αυτός ο νεαρός έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στην Παπανδρέου από την παραλία. Στην συνέχεια ο γιος μου κατέβαινε από την Μαρτίου και έστριψε αριστερά όπως επιτρεπόταν, αφού άναψε πράσινο στο φανάρι. Αυτός έτρεχε με 150 χλμ. Τον διέλυσε… ακαριαίος θάνατος».

banner-article

Ροη ειδήσεων