Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Από τη Συνέντευξη Τύπου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων

—-

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021, όπου παρουσιάστηκε η διακήρυξη και οι πρώτοι υποψήφιοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης για τις επερχόμενες εκλογές στις 28 Νοέμβρη.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μίλησαν ο Παντελής Ραδίσης, επικεφαλής της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές, η Σόνια Μελανεφίδου, πρώην μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η Μίνα Αγγελοπούλου και ο Δημήτρης Νταφόπουλος, υποψήφιοι με τον συνδυασμό. Αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου και στις μάχες που δόθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Ανέδειξαν ότι η ταξική διαστρωμάτωση στον κλάδο είναι πιο έντονη από ποτέ, με τα ακριβοπληρωμένα μεγάλα δικηγορικά γραφεία από τη μία και τους μισθωτούς σκλάβους σε αυτά τα γραφεία από την άλλη και ενδιάμεσα τους αυτοαπασχολούμενους όλων των βαθμίδων που στην πλειοψηφία τους έχουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ειδική αναφορά έγινε στους μισθωτούς δικηγόρους που εμφανίζονται ως συνεργάτες ώστε να μην τους αναγνωρίζονται δικαιώματα και επίσης στην πρακτική άσκηση – μαθητεία πίσω από την οποία κρύβεται μια βάρβαρη μορφή εκμετάλλευσης.

Τόνισαν ότι οι ηγεσίες των Δικηγορικών Συλλόγων εκφράζουν τα μεγάλα συμφέροντα και σημείωσαν την ανάγκη οι μισθωτοί και οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι να δυναμώσουν τη φωνή διεκδίκησης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους δυναμώνοντας την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων».

Οι πρώτοι 18 υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν κατά τη Συνέντευξη Τύπου:

  1. ΑΒΡΑΝΑ ΣΟΦΙΑ

  2. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΝΑ

  3. ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΑΒΡΑΑΜ

  4. ΔΡΟΥΓΚΑ ΕΛΕΝΗ

  5. ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ-ΚΑΛΛΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

  6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

  7. ΛΙΑΡΑΤΣΙΚΑ ΚΕΛΛΥ

  8. ΛΥΚΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  9. ΜΑΤΣΙΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

  10. ΜΕΛΑΝΕΦΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ-ΣΟΝΙΑ

  11. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

  12. ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  13. ΟΚΛΑΛΙΩΤΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

  14. ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

  15. ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

  16. ΤΣΙΩΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

  17. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΝΕΛΛΗ)

  18. ΧΑΨΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας