Πολιτική

Υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου – «Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή»

———

Την υποψηφιότητα  για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε δήλωσή του τόνισε ότι χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή για τους πολίτες και τη χώρα. «Για αυτό η δημοκρατική παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη, να συμπορευθεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο που επανέρχονται δυναμικά. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξή μας μεγάλη και ισχυρή, πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων, καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης».

Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός ενημέρωσε σχετικά τη Φώφη Γεννηματά η οποία του ευχήθηκε καλή επιτυχία όπως έχει κάνει και με τους άλλους υποψήφιους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε  ότι δεν περίμενε ότι θα έχει αντίπαλο τον Γ. Παπανδρέου και είπε ότι δεν αλλάζει η απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία σημειώνοντας ότι έχει βιογραφικό ενότητας  που οι πολίτες το γνωρίζουν.

Οι 6 μέχρι τώρα υποψήφιοι έχουν πει ότι προχωράνε κανονικά στον προεκλογικό αγώνα .

O Παύλος Χρηστίδης δήλωσε ότι χρειάζεται μια επανεκκίνηση και να καλωσορίσουμε μια εποχή  βάζοντας νέους όρους.

Ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε  ότι δεν γνωρίζει πόσοι από τους υποψήφιους θα μείνουν μέχρι το τέλος και χαρακτήρισε αιφνίδια την εμφάνιση  τριών ακόμη υποψηφίων στο κενό μετά την περιπέτεια  της υγείας  της Φ. Γεννηματά που μέχρι τότε δεν είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Ο Παύλος Γερουλάνος εκτίμησε ότι οι πολλές υποψηφιότητες  είναι θετική εξέλιξη, ενώ ο Βασίλης Γκεγκέρογλου  αναρωτήθηκε αν υπάρχει αμφιβολία ότι η υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής ( ΕΔΕΚΑΠ), τις υπογραφές που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Το σύνολο είναι 6.837 υπογραφές «ενεργών πολιτών, φίλων και μελών του Κινήματος Αλλαγής από όλη την Ελλάδα, που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου», και «πρόσφεραν απλόχερα την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό» του όπως αναφέρει σε δήλωσή του τους οποίους και ευχαρίστησε.

Προσέθεσε ότι τις συγκέντρωσε μέσα στον ελάχιστο χρόνο των πέντε (5) ημερών.

Στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης λήγει η συλλογή υπογράφων και υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές στις 5 Δεκέμβριου.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

ertnews.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας