Κοινωνία

ΣΦΕΑ για 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Το φασιστικό τέρας χτύπησε και πάλι / Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής

——

Ένα χρόνο μετά τη δικαστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, το φασιστικό τέρας χτύπησε και πάλι. Αυτή τη φορά ακροδεξιές ομάδες επιτέθηκαν με πέτρες και λοστούς σε μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων που διαμαρτύρονταν για την απρόκλητη επίθεση που είχαν υποστεί πριν από μερικές μέρες μαθητές και φοιτητές που μοίραζαν προκηρύξεις έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την ιδεολογική ταυτότητα και πολιτική προέλευση των τραμπούκων: η ΣΑΡΙΣΑ, που στεγάζεται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, σε ανακοίνωσή της που μοιράστηκε στα σχολεία της περιοχής αναφέρει μεταξύ άλλων:

«πετυχαίνεις Κνίτες και αναρχικούς και δεν αντέχεις την απλυσιά;

Σιχάθηκες τον καθηγητή που στάζει χολή για έθνος και φυλή;

Συγχαρητήρια! Είσαι και εσύ ‘μέλος εγκληματικής οργάνωσης’, σύμφωνα με την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ».

Ο ΣΦΕΑ 1967-1974 καταδικάζει τη φασιστική επίθεση εναντίον των συγκεντρωμένων και εκφράζει τη συμπαράστασή του στα θύματα της επίθεσης. Δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη του και τη συμπόρευσή του με το λαϊκό, αντιφασιστικό, δημοκρατικό κίνημα.

Καλούμε την κυβέρνηση, αντί για την αστυνόμευση των πανεπιστημίων, να φροντίσει για την προστασία των μαθητών από τις ακροδεξιές συμμορίες, που δρουν ανενόχλητες υπό τη σκέπη του ‘επιτελικού κράτους του νόμου και της τάξης’, και να προβεί στην άμεση σύλληψη και παραπομπή των δραστών στη Δικαιοσύνη.

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας