Κορωνοϊός Νάουσα

Εργατικό Κέντρο / Φορείς Νάουσας: Όλοι στον αγώνα για μέτρα προστασίας του λαού απο τη πανδημία

Φωτογραφία αρχείου

Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Αγροτικός Συλλογής Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας»

Ομάδα Γυναικών Νάουσας

Καθώς ο Νομός μας βρίσκεται στο «κόκκινο» η εξάπλωση του covid-19 παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την ζωή και την υγεία του λαού μας.

Πέρα από τα ελλιπή μέτρα σε χώρους δουλειάς , λίγες μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων φανερώνεται ο κίνδυνος από την ανυπαρξία μέτρων προστασίας των μαθητών  και καθηγητών από τη πανδημία. Τα κρούσματα στο 1ο Λύκειο Νάουσας , το Γυμνάσιο Επισκοπής , το ΕΠΑΛ Νάουσας και το 1ο Γυμνάσιο Νάουσας αποδεικνύουν ότι η διάδοση του ιού στους μαθητές παίρνει μορφή χιονοστιβάδας!

Τη στιγμή που ο covid-19 εξαπλώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης  για άλλη μια χρονιά κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί στα σχολεία, ενώ την ίδια στιγμή το Νοσοκομείο και οι δομές Υγείας της πόλης μας βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση αφήνοντας έτσι το λαό χωρίς « όπλα» για να αντιμετωπίσει τον ιό.

Το μόνο όπλο που αξιοποιεί η κυβέρνηση αφού πήρε τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ , είναι αυτό της ανάπτυξης και των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που περνάει πάνω από τη σκληρή εκμετάλλευση και το ισοπέδωμα όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων , των βιοπαλαιστών αγροτών , των γυναικών  κα.

Συνάδελφοι,

Η δύναμη βρίσκεται στη δική μας διεκδίκηση. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε να κινδυνεύουν να χαθούν ζωές εξαιτίας της ανυπαρξίας μέτρων. Τώρα χρειάζεται να βγούμε στον αγώνα και τη διεκδίκηση παλεύοντας για:

  • Αραίωση των τμημάτων στα σχολεία με 15μαθητές ανά τμήμα, με καθημερινή απολύμανση των σχολείων.

  • Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με προσλήψεις.

  • Πρόσληψη περισσότερου προσωπικού καθαριότητας.

  • Περισσότερα λεωφορεία για τη μετακίνηση μαθητών από τα χωριά.

  • Να εξασφαλιστούν ΤΩΡΑ , συνεργεία του ΕΟΔΥ σε κάθε σχολική μονάδα.

  • Μαζικά Δωρεάν Τεστ για όλους , κέντρα ενημέρωσης εμβολιασμού και εξατομικευμένης παρακολούθησης με ευθύνη του κράτους στα σχολεία.

  • Επιστροφή όλων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Νάουσας που βρίσκονται σε αναστολή και πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εργαζομένων. Κανένας εργολάβος σε δομές Υγείας και Πρόνοιας .

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε ΙΚΑ και αγροτικά Ιατρεία.

banner-article

Ροη ειδήσεων