Βέροια

Ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Βέροιας

—–

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, φίλων των εναλλακτικών μέσων μετακίνησης.

Στόχος της Εβδομάδας Κινητικότητας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή χιλιάδων ευρωπαϊκών πόλεων, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας, της σωματικής άσκησης και της προώθησης εναλλακτικών και συνεργατικών τρόπων μετακίνησης.

Από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με την Τροχαία Βέροιας πραγματοποίησε δράσεις στις αυλές τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων: 7ο, 8ο, 1ο και 6ο. Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κυκλοφοριακής αγωγής με κώνους, κορδέλες και παιχνίδια γνωριμίας με τον Κ.Ο.Κ. Παράλληλα το κλιμάκιο της Τροχαίας παρουσίασε στα παιδιά γυαλιά προσοµοίωσης κατανάλωσης αλκοόλ και γυαλιά προσοµοίωσης κούρασης/υπνηλίας.

Επιπρόσθετα, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκπαιδευτικές δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών 6-8 ετών σχετικά με το περιβάλλον και τους ορθούς τρόπους μετακίνησης. Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στις 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο νέο υπαίθριο αναγνωστήριο. Ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης τον χώρο, συνομίλησε με παιδιά και παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παράλληλα με την παρουσίαση του ποδήλατου που κατασκεύασε η Ομάδα Τεχνολογίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση σχολείων αλλά και δημοτών στη δράση του Τμήματος Τουρισμού Δήμου Βέροιας «Γνωρίζω την πόλη μου, περπατώντας» κατά την οποία έξι σχολικά τμήματα μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και δημότες περπάτησαν και περιηγήθηκαν στις γραφικές συνοικίες και τα ιστορικά σημεία της Βέροιας με τη βοήθεια του συνταξιούχου εκπαιδευτικού, κ. Θωμά (Μάκη) Δημητράκη, ο οποίος μοιράστηκε τις γνώσεις του για την πόλη με το κοινό.

Ανάλογη ήταν η επιτυχία της εκδήλωσης “Fix my Bike”: ΔΩΡΕΑΝ service ποδηλάτου από επαγγελματίες της πόλης. Ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με τις εταιρίες BBT (BikesbyTolis) και RIDE Cycle Store διέθεσε ειδικούς σταθμούς επισκευής ποδηλάτων ενώ οι ενήλικες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν ηλεκτροκίνητο ποδήλατο.

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί όλους τους πολίτες που, παρά την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, συμμετείχαν στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας κατεβάζοντας την εφαρμογή “Veria Bikes” για τα κοινόχρηστα δημοτικά ποδήλατα τα οποία διατέθηκαν δωρεάν από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

banner-article

Ροη ειδήσεων