Αθλητικά Βέροια

Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Έκφραση ευχαριστιών για τη δωρεά βιβλίων στη μνήμη του Δημήτρη Γκίμα

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ευχαριστεί  την οικογένεια του εκλιπόντος προπονητού του Φιλίππου Βέροιας Δημητρίου Γκίμα για την εις μνήμη δωρεά της προσωπικής του συλλογής, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Ο Δημήτρης Γκίμας (1965-2020) ήταν πτυχιούχος παιδαγωγικής Ακαδημίας και σχολής προπονητών Α’ κατηγορίας. Έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο Βέροιας από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Φιλίππου του οποίου διετέλεσε και αρχηγός.

Σαν προπονητής ασχολήθηκε από το 1987 στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου και στα παιδικοεφηβικα τμήματα καθώς και στις ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.

Το 1999 επέστρεψε στον Φίλιππο όπου συνέχισε για 21 χρόνια (μέχρι τον Μάιο 2020) έχοντας γνωρίσει τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σαιζόν 2009-10.

Tην σεζόν 2012-2013 οδήγησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ανδρική ομάδα του Φιλίππου στην άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία. Συνεχίζοντας σαν πρώτος προπονητής ο Δημήτρης Γκίμας από το 2013 μέχρι το 2020 κατάφερε η ανδρική ομάδα του Φιλίππου Βέροιας να παραμείνει στα σαλόνια των μεγάλων κατηγοριών κερδίζοντας τον σεβασμό ανά την Ελλάδα για την ποιότητα και την αποφασιστικότητα του.

Ο Δημήτρης Γκίμας είχε διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΚ, ήταν ένα από τα εξέχοντα μέλη του Συνδέσμου κι από τους ανθρώπους που συνέβαλαν σημαντικά στην άνθηση του αθλήματος στη Βέροια.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας