Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Μίκη: Σε λαϊκό προσκύνημα στην κρητική γη η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
Με ένα λουλούδι στο χέρι, με ένα τραγούδι του στα χείλη, με εμφανή τη συγκίνηση, οι Χανιώτες αλλά και άνθρωποι που έχουν έρθει από όλη την Κρήτη αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη που θα ταφεί στην κρητική γη των προγόνων του, όπως ήταν η επιθυμία του.
Ο κόσμος συρρέει στη Μητρόπολη Χανίων, όπου η σορός έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Όταν η πομπή έφτασε στο ναό, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου που έπαιζε τραγούδια του, εκατοντάδες άνθρωποι χειροκροτούσαν και φώναζαν «Αθάνατος».
Μετά το λαϊκό προσκύνημα, η σορός θα μεταφερθεί στο χωριό του Μίκη Θεοδωράκη, τον Γαλατά, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.
Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Στο λιμάνι υποδέχθηκε τη σορό αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσούμπα. Στην τελετή υποδοχής παρευρέθηκε και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της και μέλος της ΚΕ Σάββα Βασιλειάδη. Επίσης, το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Σε όλη τη διαδρομή ο κόσμος αποχαιρετούσε τον δικό του Μίκη με τραγούδια, με λουλούδια, σιγοτραγουδώντας ένα δικό του τραγούδι. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη. Την σορό συνόδευαν 96 βρακοφόροι, όσοι τα χρόνια που έζησε ο μεγάλος συνθέτης.
«Αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο», έγραφε το πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


















































