Κοινωνία

Καρδίτσα / πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών / αναζητούνται συνεργοί

Τυχόν συνεργούς της διοικητικής υπαλλήλου του Εμβολιαστικού Κέντρου Παλαμά Καρδίτσας, η οποία είχε παραχωρήσει δεκάδες πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, αναζητούν οι αρχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, πρόσβαση στο σύστημα που επιτρέπει την έκδοση βεβαιώσεων έχουν μόνο οι αρμόδιοι ιατροί, οπότε αποτελεί ερώτημα πώς η συγκεκριμένη διοικητική υπάλληλος κατάφερε να μπει στην πλατφόρμα.

Αυτό οδηγεί τις αρχές στο σενάριο ότι είναι πιθανό να υπήρχαν ένας ή περισσότεροι συνεργοί της δράστιδος, η οποία ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν χρησιμοποίησε έναν ή περισσότερους κωδικούς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ίδια αποκλείεται να κατάφερε να «σπάσει» των κωδικό του συστήματος, οπότε θεωρείται σίγουρο ότι με κάποιον άλλον τρόπο περιήλθε σε γνώση της ο τρόπος εισόδου στην πλατφόρμα.

Οι αρχές ερευνούν ακόμα ενδεχόμενη ύπαρξη χρηματικού κινήτρου για την πράξη της διοικητικής υπαλλήλου, και για αυτό θα επιδιωχθεί να ανοιχτούν οι τραπεζικοί της λογαριασμοί.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των δεκάδων ατόμων που έλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, που σε περίπτωση εντοπισμού τους θα βρεθούν επίσης αντιμέτωπα με κυρώσεις.

Πλεύρης: Έρχεται ειδικός νόμος για «μαϊμού» εμβολιασμούς

Στο μεταξύ, αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους εικονικούς εμβολιασμούς προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με αφορμή τα περιστατικά έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού στο εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά στην Καρδίτσα.

Μιλώντας αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, δήλωσε ότι «έρχεται ειδικός νόμος για τους μαϊμού εμβολιασμούς».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας