Πολιτισμός

Εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη – Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Έφυγε από τη ζωή, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, σε ηλικία 96 ετών και οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να του πουν το στερνό αντίο, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας του συνθέτη:

«-Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών
-Τρίτη 7/09 και Τετάρτη 8/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
-Και την Πέμπτη 9/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.
-Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ
»

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον Πρόεδρο του “Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη”, Γιώργο Αγοραστάκη, η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων, σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη του, Μαγαρίτα, θέλει να γίνει η ταφή του στο Βραχάτι της Κορινθίας, όπου η ίδια περνά τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Η ίδια έχει προτείνει να γίνει εκταφή μετά από τρία χρόνια και να ταφεί οριστικά στον Γαλατά των Χανίων.

Ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του, αναφερόμενος στην απώλεια του τεράστιου μουσικοσυνθέτη σε ηλικία 96 ετών, υποστήριξε πως «η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός». «Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει. Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά το τριήμερο εθνικό πένθος, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια, ενώ αναστέλλονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις.

https://youtu.be/BL7Ldr4mTxM

banner-article

Ροη ειδήσεων