Πολιτική Τοπικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις πολιτικές εξελίξεις / επικίνδυνη η κυβέρνησης της ΝΔ

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας

 Με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά και ιδιαίτερα ο νομός μας, συνεδρίασε η διευρυμένη Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ Ημαθίας με την παρουσία όλων των μελών της και με την συμμετοχή στελεχών των τοπικών οργανώσεων.

Τα δύο τελευταία χρόνια απέδειξαν με τον χειρότερο τρόπο, πόσο επικίνδυνη είναι η κυβέρνησης της Ν.Δ.

Έχουν αποτύχει σε όλα τα κρίσιμα θέματα.

-Την πανδημία την διαχειρίστηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την μέθοδο της κολοκυθιάς και την πλήρη απαξίωση της Δημόσιας Υγείας.

-Τον εμβολιασμό με τον διχασμό του λαού και τις αντιφατικές ανακοινώσεις και προπαγάνδα από τα «πέτσινα» ΜΜΕ.

-Την Παιδεία με την ολοφάνερη ταύτιση τους με την ιδιωτική εκπαίδευση και τον αποκλεισμό των φοιτητών από τα Δημόσια Πανεπιστήμια.

-Την οικονομία, την προσέφερε δώρο στους βιομηχάνους, στους τραπεζίτες, στους «δικούς της» ανθρώπους, ανεβάζοντας το χρέος της χώρας μας σε δυσθεώρητα ύψη για ακόμη μια φορά.

-Η Περιφέρεια, εγκαταλείφθηκε πάλι στη τύχη και στη φτώχεια  της και για το μόνο που νοιάστηκε η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν να «φυτέψει» φαραωνικά αιολικά πάρκα και να ξεριζώσει Νοσοκομεία.

-Στην διαχείριση κρίσεων που αφορούν την κλιματική αλλαγή. Aνυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα, καθώς μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες έγινε στάχτη πάνω από το 50% της καμένης έκτασης που συνήθως καίγεται σε μια ολόκληρη αντιπυρική περίοδο. Ο επισκέπτης Πρωθυπουργός, σε ένα διάλλειμα από τις διακοπές του μαζί με τον περιφερόμενο στα κανάλια Περιφερειάρχη Πατουλη σε ένα κρεσέντο επικοινωνιακής προπαγάνδας ,’’είδαν ότι όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο της Πολιτικής προστασίας’’.

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα, έχουν αποστερήσει από την ανίκανη κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάθε επιχείρημα, κάθε λογική απάντηση. Με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί και πάλι τη γνωστή συνταγή της τακτικής των ψεμάτων, της συκοφαντίας και της δολοφονίας χαρακτήρων.

Από αυτή την τακτική δεν μπόρεσε φυσικά να εξαιρεθεί κι η Ημαθία.

Παλιότερα ήταν η συμφωνία των Πρεσπών που με την ακροδεξιά τους πρακτική, έφτασαν μέχρι και στην στοχοποίηση και στις απειλές κατά της ζωής των βουλευτών μας. Τώρα με αφορμή την αλλαγή της βουλευτικής έδρας, ξεκίνησαν ένα νέο πόλεμο λάσπης προς τον ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ, τα μέλη και τα στελέχη του, ακόμη και προς τους εκπροσώπους μας βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο. Διαδίδουν ψέματα, φήμες και συκοφαντίες περί διάσπασης, διχασμού κι ότι άλλο μπορεί να γεννήσει η φαντασία των πιο ευφάνταστων από τα «παπαγαλάκια» του κυβερνώντος κόμματος. Είμαστε για ακόμη μια φορά στην ατυχή και καταδικασμένη σε αποτυχία   προσπάθεια, να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους μας και τους προοδευτικούς πολίτες, που βλέπουν να συσπειρώνονται σταθερά γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αυτό δεν δείχνει μόνο την ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων, αλλά και τον φόβο μπροστά στην ολοένα κι αυξανόμενη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόσο στην Ημαθία, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η μόνη διάσπαση που βλέπει ξεκάθαρα όλος ο λαός, είναι εκείνη της κυβέρνησης από τη λογική, αλλά και από το πολιτικό και κοινωνικό ήθος.

Δεν θα ασχοληθούμε πλέον με την αρρωστημένη φαντασία των συκοφαντών. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας, έχει να δώσει μεγάλο αγώνα μαζί με τους πολίτες, όχι μόνο για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και για να σχεδιάσουμε έντιμα, προοδευτικά, ενωμένα, μαζί με τον λαό και τα κινήματα, το μέλλον της χώρας. Ένα μέλλον που όσο παραμένει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στην εξουσία, θα γίνεται ολοένα και πιο ζοφερό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση.

Με την ίδια σκοπιμότητα με την οποία εξυπηρετεί τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα σε κάθε τομέα, έτσι συνεχίζει να επιτίθεται στον ελληνικό λαό εξυπηρετώντας σταθερά τους λίγους και εκλεκτούς φίλους, ως οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν ποτέ από τα κυβερνητικά έδρανα αυτής της χώρας .

Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη νέα γενιά.

Είναι  μια κυβέρνηση επικίνδυνη για την οικονομία της χώρας, για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες.

Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη και για το περιβάλλον και για τον φυσικό πλούτο της χώρας.

Είναι  μια κυβέρνηση επικίνδυνη για την Δημοκρατία, την Κοινωνία, τον Πολιτισμό.

Είναι  μια κυβέρνηση επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας μας.

Είναι μια κυβέρνηση που βασίστηκε σε ψέματα και συκοφαντίες για να ανέβει στην εξουσία και με την ίδια πρακτική προσπαθεί να κρατηθεί.

 Όσο γρηγορότερα, λοιπόν φύγει από την εξουσία, τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό.

Τα μέλη και  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι πρώην και νυν βουλευτές, δίνουμε καθημερινά τις μικρές και μεγάλες μάχες μαζί με το λαό της Ημαθίας για ένα καλύτερο μέλλον.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί πιο αποφασισμένοι.

       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ημαθίας

banner-article

Ροη ειδήσεων