Βέροια

ΚΕΠΑ / Φεστιβάλ Δασών: Συκιά Βέροιας “ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC”, Παρασκευή 30 Ιουλίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΩΝ ΚΕΠΑ

Παρασκευή 30 Ιουλίου , Συκιά Βέροιας

 Ώρα προσέλευσης  7.00μ.μ.

 ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC ! 8.00μ.μ.

Κανείς δεν μπορεί να κάτσει ακίνητος όταν παίζουν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC!

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ; Με αυτό το ερώτημα ξεκίνησαν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, όταν ο Γιώργος Σταυρίδης (νταούλι, θρακιώτικη λύρα, φωνή) και ο Βαίτσης Χαρακοπίδης (γκάιντα, καβάλ, ζουρνάς, φωνή) βρέθηκαν το 2008 και ξεκίνησαν να παίζουν τα τραγούδια των διαφορετικών μουσικών ειδών που αγαπάνε. Με εμφανίσεις σε πολύ διαφορετικά μέρη (γάμους, πανηγύρια, δρόμους, φεστιβάλ κλπ) και με οδηγό το πάθος τους για τη μουσική συνάντησαν σε ένα αυτοσχεδιαστικό jam session τον Πάνο Γκίνη με την κιθάρα του και πλέον οι Θραξ Πανκc είναι ασταμάτητοι!

Αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς τη λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους. Οι τρείς Θρακιώτες με εργαλεία τους γκάιντες, λύρες, νταούλια, πετάλια αλλά και την αστείρευτη ενέργεια και το χιούμορ τους, παρασέρνουν στο διάβα τους κάθε αναστολή οδηγώντας σε ένα πρωτόλειο γλέντι καθώς αναμειγνύουν τις μεγάλες τους αγάπες, την παράδοση με τον σκληρό ήχο. Κανείς δεν μπορεί να κάτσει ακίνητος όταν παίζουν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC!

10.00μ.μ Κωνσταντής Πιστιόλης Loop Station

 ” Ο Κωσταντής Πιστιόλης, μουσικός πνευστών οργάνων, κατάγεται από την Κόνιτσα Ιωαννίνων και έχει συνεργαστεί με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Χαρούλη,

Villagers of Ioannina City, Χαΐνηδες και Ματούλα Ζαμάνη.

Φέτος το καλοκαίρι, με ένα loop station μεταφέρει τους ήχους του χθες στο σήμερα, ταξιδεύοντας τον ακροατή στην παράδοση.

Μέσω της λούπας (loop station) και με συντροφιά μία μεγάλη γκάμα πνευστών, έγχορδων και κρουστών μουσικών οργάνων, τα οποία παίζει ο ίδιος,

παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με ποικίλα ακούσματα από τη Μικρά Ασία, τη Θράκη, τη Μακεδονία μέχρι την Ήπειρο.

Με τον ίδιο στα φωνητικά, διασκευάζει παραδοσιακά τραγούδια και δημιουργεί ένα ιδιαίτερο πειραματικό ηχητικό μείγμα,

κρατώντας στις νεότερες γενιές ζωντανή την παραδοσιακή μουσική, η οποία παραμένει πάντοτε επίκαιρη. ”

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δασών του Δήμου Βέροιας

Φεστιβάλ Δασών  λίγα λόγια

  • 5+ Φεστιβάλ Δασών Δήμου Βέροιας

Όταν τα δάση εμπνέουν …

Κάθε δάσος της περιοχής μας θα έχει να διηγηθεί τη δική του μουσική ιστορία . Γιορτάζουμε και τιμούμε  τη συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση.

Στα όρια του Δήμου μας υπάρχουν σημεία απείρου φυσικού κάλλους και συγκεκριμένα στο Βέρμιο και  στα Πιέρια όμορφα μικρά δάση   .  Το Φεστιβάλ Δασών 5+  είναι μία νέα , προτεινόμενη δράση .

Δύο  όμορφα  δάση , τρεις  συναυλίες με φόντο τη φύση,  Workshops , Μύθοι του Νερού -των Δασών και των Θεών,  ηχογραφήσεις και videos ,  νυχτερινά τραγούδια και ήχοι του δάσους αλλά και παράλληλες οικολογικές δράσεις  αποτελούν  σημεία ενδιαφέροντος και εκδηλώσεις  που θα μπορούσαν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κόσμου .  Το φεστιβάλ μπορεί να έχει και  φυσιολατρικό χαρακτήρα. Φέτος , λόγω ειδικών συνθηκών , οι συναυλίες  προτείνεται να είναι τρεις και όχι πέντε .

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, με κάρτες εισόδου

Η διάθεση των καρτών ελεύθερης εισόδου ξεκινά την Τρίτη 20 Ιουλίου και ώρα 14.00 μέσω του site www.ticketservices.gr .

Eπιπλέον κάρτες ελεύθερης εισόδου θα διατίθενται από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας , από τα παρακάτω σημεία :

  • Τσιπουρίδης KIDS , Παναγή Τσαλδάρη 42
  • Rose Accessories, Βικέλα 17 & Αντωνίου Καμάρα γωνία
  • Τσιπουρίδης Fashion , Παναγή Τσαλδάρη 34 & Ιπποκράτους γωνία
  • Εστίa Home Collection , Μαλακούση 4

 Ενημερώνουμε το κοινό ότι θα τηρηθούν ΟΛΑ τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Στις κάρτες εισόδου αναγράφεται προτεινόμενη ώρα προσέλευσης-διαφορετική για κάθε θεατή.

Παρακαλούμε να την τηρήσετε προς αποφυγή συνωστισμού.

Παρακαλούνται οι θεατές να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των ταξιθετών και του προσωπικού

ασφάλειας κατά την είσοδο τους και κατά την έξοδο τους.

 Όροι χρήσης καρτών εισόδου

* H κάρτα εξασφαλίζει δικαίωμα εισόδου στον χώρο της αναγραφόμενης εκδήλωσης για την συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα η οποία αναφέρεται σε αυτό.

* Όλες οι θέσεις που διατίθενται, αφορούν καθημένους, είναι αριθμημένες και έχει προβλεφθεί η υποχρεωτική τήρηση αποστάσεων μεταξύ των θεατών σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις των θεατών από τις θέσεις τους

* Κατά την είσοδο και την έξοδο τους από το χώρο οι θεατές πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις του 1,5 μέτρου

* Οι θεατές υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπευθύνων του χώρου και να σέβονται τους υγειονομικούς κανονισμούς που έχουν τεθεί από τον Διοργανωτή καθ ‘όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο.

* Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μετακινήσει θεατές από τις θέσεις τους σε άλλες, αν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο για υγειονομικούς λόγους.

* Το απόκομμα της κάρτας ελεύθερης εισόδου πρέπει να φυλάσσεται μέχρι το τέλος της εκδήλωσης και να επιδεικνύεται στο προσωπικό του χώρου εφόσον ζητηθεί.

* Οι θεατές δεν επιτρέπεται να φέρουν κατά την είσοδο μπουκάλια, όπλα, αιχμηρά αντικείμενα και ό,τι άλλο θα μπορούσε να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των θεατών. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα ελέγχου στην είσοδο για λόγους ασφαλείας.

* Η είσοδος αργοπορημένων στις παραστάσεις δεν επιτρέπεται. Η παράσταση δεν έχει διάλειμμα.

* Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους της εκδήλωσης

* O θεατής θα πρέπει να επιδεικνύει υποδειγματικό αίσθημα ατομικής ευθύνης, να τηρεί τους κανόνες υγιεινής και να συμμορφώνεται με όλα τα παραπάνω.

* Εάν η εκδήλωση αναβληθεί εξαιτίας καιρικών συνθηκών, υγειονομικών αιτιών ή ανωτέρας βίας, θα υπάρξει ανακοίνωση από τον Διοργανωτή για τυχόν επανάληψή της .

banner-article

Ροη ειδήσεων